Actualitate

Ludovic Orban, declarații de ultimă oră la Bursa de Valori București: „Săptămâna aceasta analizăm noi măsuri” – LIVE VIDEO

Publicat: 21 sept. 2020
Ludovic Orban, cu mască de protecție, ține un discurs
Ludovic Orban, premierul României

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut declarații de ultimă oră la sediul Bursei de Valori București. Luni, 21 septembrie 2020, prim-ministrul a anunțat că săptămâna aceasta va analiza o serie de noi măsuri pentru cetățenii străini care sosesc pe teritoriul statului român.

„Analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua decizii”, a spus Orban.

Premierul Ludovic Orban anunță că PNL atacă la CCR suplimentele pentru profesori

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, menționează că nu sunt posibile creșteri de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40 de puncte procentuale și pentru stimulente de câte 500 de euro pentru cadrele didactice. Acesta spune că formațiunea pe care o conduce va ataca la Curtea Constituțională a României propunerile adoptate în Comisia de buget- finanțe.

„Bugetul nu își mai poate permite nicio creștere a cheltuielilor în mom de față în urma zilei negre în care pesediștii de la Comisia de Buget Finanțe au adoptat nișyte modificări la cheltuieli, România se află în pericol foarte mare. Fac apel la toate forțele politice să nu sprijine în Parlament aceste modificări. Trebuie pus punct acestui mod de a face politică. Noi ne vom bate și aduc aminte că celelalte forțe politice nu au fost prezente la această masacrare a bugetului României. Orice fel de lege care nu prevede sursa de finanțare este neconstițională și o vom ataca la CCR”, a declarat Orban.

Premierul Ludovic Orban a spus ce se întâmplă cu profesorii care refuză să predea online.

”Nu pot să îmi imaginez că un profesor poate să refuze să predea. Vom lua măsurile legale care se impun! Dacă va fi necesar să facem modificări, vom face modificări (n.red. la Legea educației). Nu trebuie să judecăm dascălii pentru câteva puncte de vedere, dar majoritatea profesorilor s-au adaptat, evoluează și realizează misiunea pe care o au, de a educa copiii.” a spus Ludovic Orban.

Carantina de 14 zile înlocuită în cazul unui test Covid-19 negativ

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut declarații în fața Bursei de Valori București, luni, 21 septembrie 2020, și a transmis faptul că măsura carantinării pentru o perioadă de 14 zile va fi înlocuită dacă se efectuează un test pentru coronavirus și acesta este negativ.

„Săptămâna aceasta vom analiza evoluțiile din fiecare țară și vom decide măsuri. De asemenea, analizăm posibilitatea de a utiliza și noi modalitatea de testare, adică să înlocuim perioada de carantinare de 14 zile în cazul în care se efectuează un test negativ. Suntem în discuții și în cursul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a transmis premierul, în fața BVB.

„În ceea ce privește măsurile interne, rămân cele care sunt în vigoare, prin prelungirea stării de alertă și prin ordinele Ministerelor responsabile”, a adăugat Orban, explicând că nu se va veni deocamdată cu noi restricții.

Orban, despre un ”amendament bizar al lui Orlando”

De asemenea, premierul Ludovic Orban a transmis în fața BVB că amendamentele adoptate la Ordonanța de rectificare provoacă o creștere a cheltuielilor publice cu circa 1,7 procente din Produsul Intern Brut pe anul 2020.

„Amendamentele adoptate la Ordonată de rectificare provoacă o creștere a cheltuielilor publice cu 1,7% din PIB pe anul 2020 și o creștere de 4,8% din PIB pe anul 2021. Este total nesustenabilă și asta este însoțită și de amendamentul bizar al lui Orlando, care reduce de la 44% la 40% din PIB limita de îndatorare a bugetului, ceea ce practic aruncă România în faliment”, a transmis premierul.

„Nu mai poți să faci. Dacă plafonul se coboară la 40%, îți atingi plafonul de îndatorare într-un termen foarte scurt, nu mai poți să te împrumuți și nu mai ai bani să faci față cheltuielilor. De fapt, PSD, prin această modificare a rectificării bugetare, a transmis următorul mesaj, că vrea să nu se mai poată plăti salariile, să nu se mai poată plăti pensiile, să nu mai poată fi susținute investițiile și să bage România în incapacitate de plată, asta vrea PSD”, a conchis Orban.

Adauga un comentariu