Actualitate

Ludovic Orban, despre demisie: „Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o chestiune ce ține de managementul unui spital

Publicat: 19 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban despre demisie Ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o chestiune ce ține de managementul unui spital
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre o eventual demisie după tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Șeful Guvernului a declarat că nu are niciun motiv să recurgă la acest gest.

„Nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o chestiune ce ține de managementul unui spital și de deciziile care s-au luat legate de funcționarea unei secții de terapie intensivă, care a fost mutată de la etajul 3 la etajul 2. În urma acestei drame noi am luat imediat decizii, am pus în mișcare întreg mecanismul. Ministrul Tătaru a fost la Neamț, eu am fost la centrul de comandă, am asigurat transportul pacienților care erau la ATI. Am luat decizii legate de transportarea medicului erou în Belgia. Continuăm deciziile, am demarat verificări în toate spitalele”, a declarat Ludovic Orban.

Nelu Tătaru, întrebat dacă își dă demisia: „Toți ar trebui să ne simțim vinovați“

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat dacă își dă demisia după tragedia de la Piatra Neamț. Nelu Tătaru susține că vinovați de actuala situație a sistemului medical românesc sunt toți miniștrii.

„Toți ar trebui să ne simțim vinovați din miniștrii care am fost, pentru tot ce se întâmplă în sănătatea românească. Sunt 7 luni și jumătate din care am girat sau gestionat o pandemie, într-un context în care ne întoarcem la acest sistem medical românesc”, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru: „Voi continua o reformă în sistemul medical românesc”

Ministrul Sănătății a precizat că s-a gândit la tragedia de la Piatra Neamț și că a luat decizia să continue reforma în sistemul medical românesc.

„M-am gândit la tot ce a însemnat tragedia, m-am gândit la tot ce a însemnat acei oameni, la familiile lor, m-am gândit la tot ce-a însemnat un act medical de calitate care ar trebui dat în orice unitate medicală, că este în subordinea Ministerului sau autorităților locale. Atunci, făcând o analiză, deciziile pe care le voi lua în continuare vor fi cele în care voi continua o reformă în sistemul medical românesc. Nu a fost o reorganizare a sistemului, a DSP-urilor. Nu plec și nu fug de răspundere.”, a precizat Nelu Tătaru.

Marcel Ciolacu: „Orban și Tătaru – dați-vă demisia”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut demisiile premierului Ludovic Orban și a ministrului sănătății, Nelu Tătaru, după tragedia de la Piatra Neamț. Liderul PSD le cere acestora să nu paseze vina pe medicii-șefi de la secțiile ATI și subliniază că medicii salvează vieți și trebuie să-și facă meseria și nu să fie hăituiți.

„Ajunge cu cinismul! Orban și Tătaru – dați-vă demisia dacă mai există vreun strop de compasiune față de familiile celor care au pierit în această tragedie. Nu pasați vina pe medicii-șefi de la secțiile ATI pentru aberațiile voastre! Nu ei sunt vinovați pentru deciziile voastre aberante!

Medicii sunt cei care salvează vieți. NU voi! Ei trebuie ajutați să-și facă meseria, nu hăituiți!”, a transmis Marcel Ciolacu, prin intermediul unui mesaj video postat pe pagina sa de Facebook.

Bilanţul tragediei de la Piatra Neamţ a ajuns la 12

Prof. dr. Carmen Dorobăț a anunţat miercuri, 18 noiembrie, decesul unuia dintre cei şase pacienţi de la Piatra Neamţ ce au fost transferaţi la Iaşi. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 72 de ani, având multiple comorbidități.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași a anunțat că bilanțul tragediei de la Piatra Neamț a ajuns la 12, din păcate.

„Cu regret trebuie să anunţăm că a decedat un pacient din cei 6 de la Neamț. Este o femeie de 72 ani cu multiple comorbidități”, a declarat prof. dr. Carmen Dorobăț, manager Spital de Boli Infecțioase din Iași.

Adauga un comentariu