Actualitate

Ludovic Orban, despre evenimentele electorale: ”Vor fi limitate la un număr de maxim 50 de persoane în spații închise și la un număr de maxim 100 de persoane în spații deschise”

Publicat: 27 aug. 2020

Ludovic Orban, despre evenimentele electorale: ”Vor fi limitate la un număr de maxim 50 de persoane în spații închise și la un număr de maxim 100 de persoane în spații deschise”. Premierul României a menționat, în debutul ședinței de Guvern, care a avut loc joi, câte persoane vor putea participa la mitingurile electorale din timpul campaniei pentru alegerile locale. De asemenea, acesta a mai arătat că atât candidații, cât și echipele de susținători vor fi nevoiți să poarte măști de protecție chiar și în afară, nu doar în spațiile închise.

„Este clar că vom impune obligația candidaților și a echipelor de susținători de a purta mască în timpul activității electorale chiar și în aer liber în acțiunile de campanie în locuri publice, campania directă din casă în casă. De asemenea va trebui să luăm decizii legate de evenimentele electorale, care vor fi limitate la un număr de maxim 50 de persoane în spații închise și la un număr de maxim 100 de persoane în spații deschise. Evident, la toate evenimentele electorale participanții la evenimente trebuie să respecte regulile similare regulilor de la evenimentele de tip cultural, adică să păstreze distanța, să poartă mască, să se dezinfecteze”, a afirmat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre evenimentele electorale: ”Vor fi limitate la un număr de maxim 50 de persoane în spații închise și la un număr de maxim 100 de persoane în spații deschise”

Pentru a nu exista posibilitatea transmiterii noului coronavirus prin  intermediul materialelor de campanie oferite, Ludovic Orban a afirmat că se va impune dezinfecția mâinilor pentru toți susținătorii candidaților.

„Regulă ar trebui să fie ca materialele să fie cu autoservire sau să fie distribuite prin Poștă sau în țiplă, dar în cazul în care materialele se distribuie din mână există obligația dezinfecției mâinilor pentru fiecare candidat”, a adăugat prim-ministrul.

Conform notei inițiale de fundamentare a proiectului de modificare a HG privind prelungirea stării de alertă, pentru desfăşurarea în siguranţă a evenimentelor și mitingurilor electorale se instituia obligaţia organizatorilor de a asigura:

  •  în cazul evenimentelor/întrunirilor desfăşurate în spaţiu închis, limitarea numărului participanţilor la maximum 20 şi a duratei acestora la maximum 2 ore;
  •  în cazul evenimentelor/întrunirilor desfăşurate în aer liber, limitarea numărului participanţilor la maximum 50, delimitarea prin semne vizibile a perimetrului şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană.

Este oficial! De la 1 septembrie se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele

Joi seara, Ludovic Orban a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern, că se vor redeschide restaurantele în spații închise, precum și teatrele și cinematografele, urmând a fi permise și concertele în spațiu închis. Redeschiderea va avea loc de la 1 septembrie.

”De la 1 septembrie vom permite reluarea activității spectacolelor și concertelor în spații închise, în cinematografe, în teatre. Vom permite reluarea activității în spații închise pentru restaurante, în hotărârea CNSU, care va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la 1 septembrie.

Va trebui să stabilim niște reguli pentru ca riscul să fie minim, odată cu reluarea acestor activități.”, a precizat Ludovic Orban.

 

Adauga un comentariu