Actualitate

Este oficial! De la 1 septembrie se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele

Publicat: 27 aug. 2020
Este oficial! De la 1 septembrie se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele
Este oficial! De la 1 septembrie se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele

Este oficial! De la 1 septembrie se redeschid restaurantele, teatrele și cinematografele. Joi seara, Ludovic Orban a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern, că se vor redeschide restaurantele în spații închise, precum și teatrele și cinematografele, urmând a fi permise și concertele în spațiu închis. Redeschiderea va avea loc de la 1 septembrie.

”De la 1 septembrie vom permite reluarea activității spectacolelor și concertelor în spații închise, în cinematografe, în teatre. Vom permite reluarea activității în spații închise pentru restaurante, în hotărârea CNSU, care va fi transpusă în Hotărâre de Guvern până la 1 septembrie.

Va trebui să stabilim niște reguli pentru ca riscul să fie minim, odată cu reluarea acestor activități.”, a precizat Ludovic Orban.

Decizie discutabilă luată de Ludovic Orban: Impune masca obligatorie și pentru copiii care au împlinit 5 ani

Guvernul liberal a decis astăzi ca toate persoanele care au împlinit 5 ani trebuie să poarte, în mod obligatoriu, masca de protecție.

În plus, Guvernul, printre măsurile de protecție în perioada campaniei electorale discutate astăzi, decide ca întrunirile politice să se limiteze la maxim 20 de persoane, dacă sunt în spații închise.

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Guvernului se regăsește un proiect de Hotărâre de Guvern pentru modificarea și completarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 16 august 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

„În aplicarea prevederilor art. 5 alin. (2) lit. d) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile în care se desfășoară evenimente/ întruniri în cadrul campaniei electorale, indiferent dacă acestea se desfășoară într-un spațiu închis sau în aer liber, precum și cu ocazia interacțiunii, pe stradă sau în cazul acțiunilor din ușă în ușă, între cetățeni și candidați/echipele de campanie electorală ale acestora”, prevede proiectul.

Ludovic Orban a decis care elevi vor primi măști de protecție gratuit. Este oficial!

Premierul României, Ludovic Orban, a decis care elevi vor primi măști de protecție gratuit. Ludovic Orban a precizat că se vor asigura măști în special pentru elevii din familiile defavorizate.

„Aici am spus foarte clar că noi vom asigura măști în special pentru copiii, elevii, din familiile defavorizate. Pentru copiii care sunt în familii care au venituri peste medie, este complicat să asiguri măști și nu ar fi corect.

Noi vom asigura măști pentru copiii ai căror părinți sau familii nu au posibilitatea financiară de a achiziționa aceste măști și vom face acest lucru”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că măsurile Guvernului se îndreaptă către categoriile sociale care efectiv au nevoie de acea formă de ajutor.

„Sigur că sunt toți copiii la fel, dar părinții nu sunt toți la fel. Părinții, din punct de vedere al veniturilor au diferențe de venituri. Tot ce cumpără Ministerul Sănătății, Ministerul Educației, cumpără din bani publici. Orice măsură trebuie îndreptată către acele categorii care efectiv au nevoie de acea formă de sprijin”, a precizat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu