Actualitate

Ludovic Orban, despre începerea şcolii pe 14 septembrie şi amânarea alegerilor

Publicat: 06 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban despre începerea şcolii pe 14 septembrie şi amânarea alegerilor
Ludovic Orban, premierul României

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat duminică, 6 septembrie 2020, la Bistriţa, că nicio persoană nu și-a expus punctul de vedere că vrea să amâne începerea anului școlar şi că şcoala va începe la 14 septembrie. De asemenea, alegerile locale vor avea loc la data stabilită de 27 septembrie, caracterizând drept ridicolă ideea de amânare a alegerilor, avansată de Partidul Social Democrat.

„Nimeni nu s-a exprimat vreodată că vrea să amâne începerea şcolii. Şcoala va începe la 14 septembrie iar alegerile vor avea loc la 27 septembrie”, a precizat duminică premierul Ludovic Orban.

Declarația premierul Ludovic Orban privind amânarea alegerilor

Premierul României a catalogat drept ridicolă ideea privind amânarea scrutinului local.

”Este ridicolă această idee a PSD, aşa cum ridicolă a fost şi moţiunea de cenzură”, a afirmat el.

Ludovic Orban a ținut să amintească faptul că decizia referitoare la data alegerilor a aparţinut Parlamentului, nu Executivului.

„Este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi. (…) Sigur că le e frică la pesedişti de alegeri şi e normal să le fie frică de alegeri pentru că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD-ul”, a susţinut premierul.

Preşedintele social democrat Marcel Ciolacu a anunţat că, dacă Guvernul va decide amânarea deschiderii anului şcolar, este decis ca, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să „provoace o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”.

„Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură” a afirmat Ciolacu, în condiţiile în care premierul a evocat posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online.

Ulterior, Ciolacu a făcut referire şi la posibilitatea comasării alegerilor locale cu cele parlamentare, programate în 6 decembrie.

Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare

Sâmbătă, 5 septembrie 2020, preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a intervenit în scandalul momentului şi a venit cu o propunere. Astfel, acesta susține că dacă s-ar comasa alegerile locale cu cele parlamentare, populația va fi mai în siguranță.

„Eu cred că, dacă s-ar comasa alegerile, riscul de expunere al populaţiei ar fi mult mai mic”, a declarat şeful PSD, Marcel Ciolacu, sâmbătă, aflat în vizită în judeţul Botoşani.

Reamintim că alegerile locale au fost stabilite prin lege în Parlament să fie pe data de 27 septembrie, iar Executivul a hotărât în urmă cu câteva zile, ca data de 6 decembrie să fie dată alegerilor parlamentare.

Propunerea lui Marcel Ciolacu: Comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare

Liderul interimar al social-democraților a propus comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare pentru a reduce riscul de expunere al cetățenilor, astfel oamenii fiind mai în siguranță. Acest lucru este posibil deoarece nu s-a tipărit niciun buletin de vot.

Având în vedere că decizia scrutinului s-a luat în momentul în care situația pandemiei cu noul coronavirus era sub control, în momentul de față secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt blocate.

„Se poate, pentru că nu s-a împărţit niciun buletin de vot, nici nu s-au dat la tipărit. Rămân aceiaşi candidaţi. Se îngheaţă de unde este şi se reia din acelaşi loc altă dată. Stabilirea datei a fost făcută când lucrurile erau sub control. Între timp, mă uit şi eu, avem cea mai mare mortalitate, ATI-ul este blocat, nu se ştie ce se întâmplă cu şcolile. Mult prea mult au întins lucrurile, nu iau hotărâri, se feresc, joacă numai în logica electorală şi ne vine nota de plată la toţi”, a adăugat preşedintele PSD.

Adauga un comentariu