National

Ludovic Orban, despre majorarea pensiilor: „Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză”

Publicat: 21 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban despre majorarea pensiilor Suntem într-o criză economică suntem într-o criză
Ludovic Orban, premierul României

Ludovic Orban a venit duminică seară cu vestea pe care niciun român nu ar fi vrut să o audă. Premierul a declarat că bugetul nu permite dublarea alocațiilor și mărirea pensiilor cu 40%. Potrivit premierului Ludovic Orban, aceste majorări erau greu de suportat chiar și într-o situație economică favorabilă, însă acum, când România este într-o criză, creșterea pensiilor cu 40% nu poate fi susținută financiar.

„Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condițiile în care eram într-o situație economică favorabilă, așa cum arătau datele la începutul anului, atunci când am adoptat bugetul. Suntem într-o criză economică, suntem într-o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât și veniturile bugetului de stat.

Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susținută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a face față tuturor plăților. Vom crește pensiile, procentul nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evalăuri, analize”, a spus premierul la România TV.

Ludovic Orban a adăugat și că România nu își permite nici dublarea alocațiilor pentru copii. În cazul acestora, efortul bugetar ar fi de 7 miliarde de lei.

„Vom căuta o soluție. Nu ne putem permite dublarea alocațiilor. Este a doua dublare care este făcută, după cea din martie în dezbaterea bugetului 2019. Sigur că vom da o garanție privind dublarea alocațiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creștere. Dublarea alocațiilor generează cheltuieli de aproximativ 7 miliarde de lei la nivel bugetar, sunt foarte greu de suportat aceste creșteri”, a mai spus Ludovic Orban.

Guvernul manipulează și ascunde adevărul despre coronavirus! Acuzațiile sunt făcute de reprezentanții PSD

Guvernul manipulează și ascunde adevărul despre coronavirus! Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, susține că Executivul manipulează și ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus. El arată că PNL deține monopolul asupra tuturor datelor oficiale și blochează orice tentativă de a afla rezultate și din alte surse.

„Guvernul PNL manipulează și ascunde adevărul despre cifrele pandemiei de coronavirus. Guvernul are monopolul informațiilor oficiale și refuză cu îndârjire să lase să vină date și din alte surse, cel puțin la fel de credibile. Primăria Capitalei a încercat de 2 ori o testare în masă, dar de două ori Guvernul a blocat procesul. La fel s-a întâmplat cu orice altă instituție”, a spus Lucian Romașcanu.

Guvernul manipulează și ascunde adevărul despre coronavirus: Au solicitat numărul persoanelor infectate

„Am cerut de mai multe ori să ni se spună numărul persoanelor infectate. Nu ni s-au pus la dispoziție datele. Ni se dau doar numărul de teste și nu numărul oamenilor care sunt infectați. Amenință sau elimină din structura de decizie pe toți cei care îndrăznesc să spună altceva decât varianta oficială (…) Doctorul Streinu Cercel este cel mai elocvent exemplu.

Manipulează datele, falsifică sau măsluiesc prin omisiune datele din județele țării. Guvernul testează doar în funcție de interesul politic, nu în funcție de nevoile sanitare. La început, când intrau oameni în țară se testa extrem de puțin, iar acum când Guvernul dorește prelungirea stării de alertă, se testează mai mult”, a precizat Lucian Romașcanu.

„Își bat joc de economie cu inconștiență“

Membrii PSD îi acuză pe liberali că își bat joc de economie cu o inconștiență care sperie o țară întreagă.

Totodată, social democrații acuză Executivul că nu a luat măsuri pentru a proteja firmele, iar numele PNL a ajuns să fie sinonim cu ”păcănelele, nesimțirea și lăcomia”.

”Nu-i de ajuns că au cel mai mic pachet financiar anti-criză din Europa, nici bruma de bani promisă firmelor românești n-ajunge la timp să salveze locuri de muncă!

Își bat joc de economie cu o inconștiență care sperie o țară întreagă. Programul IMM Invest a devenit o fantomă în care nu mai crede nimeni. Chiar Orban și Cîțu l-au decredibilizat cât au putut. Să anunți acum două luni, în fața Parlamentului că 5.000 de firme au credite aprobate, iar azi să te lauzi că sunt… 4.700 – asta arată seriozitatea guvernării liberale!”, scrie PSD pe facebook.

”Cine o mai rezista până atunci”

Potrivit PSD, liberalii doar îi pedepesesc pe ”micii întreprinzători din România”, iar fondurile programului pe care tot îl promovează nici măcar nu au fost cheltuite.

”Ce nu spun însă este că nici un sfert din fondurile acestui program nu au fost cheltuite. Iar dacă se merge în ritmul ăsta, nici la anul in iunie antreprenorii români nu vor vedea banii – cine o mai rezista până atunci. Cinismul este măsura tuturor deciziilor liberale. De aceea, când Parlamentul a dublat bugetul programului, au dat imediat ordonanță și au blocat aplicarea prevederii.

Acesta este PNL, partidul care spune că reprezintă #clasademijloc, dar pedepsește chiar micii întreprinzători din România! Fiindcă PNL a ajuns azi sinonim cu Păcănelele, Nesimțirea și Lăcomia!”, arată reprezentanții social-democraților.

Conferință de presă susținută de Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, și Victor Negrescu, europarlamentar PSD, la sediul #PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Duminică, 21 iunie 2020

Adauga un comentariu