Actualitate

Ludovic Orban, despre numărul de cazuri COVID-19: „Am avut o descreștere la săptămâna numărului de cazuri cu peste 2.000 de cazuri “

Publicat: 03 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban despre numărul de cazuri COVID-19 Am avut o descreștere la săptămâna numărului de cazuri cu peste 2.000 de cazuri
Premierul României, Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, a vorbit joi, 3 decembrie, despre numărul de cazuri noi de infectări cu COVId-19. Ludovic Orban a lăsat de înțeles că măsurile luate de Guvernul său au fost bune și așa se explică scăderea numărului de cazuri noi. Mai mult, premierul a dat garanții că în România nu va fi niciun lockdown.

„Singurul lucru la care ne gândim este să convingem cât mai mulți români să respecte măsurile de protecție sanitară astfel încât să reducem cât mai mult numărul de persoane care se infectează cu acest virus”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Se testează cazuri prioritare“

Prim ministrul a explicat creșterea procentului de pozitivare a testelor efectuate în România în ultimele trei zile.

„Procentul de persoane pozitive din numărul de persoane care se testează a fost mai mare în ultimele 3 zile pentru că au fost zilele libere și se testează cazuri prioritare. Din această cauză, procentul de pozitivare este mai mare. Vedem în zilele următoare. Ce vă pot spune este că pe săptămâna anterioară am avut o descreștere la săptămâna numărului de cazuri cu peste 2.000 de cazuri. A scăzut și procentul de pozitivare la săptămână”, a menționat Ludovic Orban.

„Cei care conduc campania de vaccinare vă vor prezenta strategia“

Premierul a vorbit și despre Strategia naţională de vaccinare anti-COVID. Ludovic Orban a spus că aceasta va fi adoptată joi în CSAT şi va fi prezentată vineri, 4 decembrie, de cei care conduc Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 – medicul militar Valeriu Gheorghiţă şi Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

„Astăzi(n.r. – joi), se va aproba campania de vaccinare în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. În cursul zilei de mâine (n.r. – vineri) cei care conduc campania de vaccinare, domnul doctor Valeriu Gheorghiţă, domnul colonel Valeriu Gheorghiţă, Andrei Baciu, secretarul de stat, vicepreşedintele Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare vor prezenta Strategia şi vă vor sta la dispoziţie cu răspunsuri la întrebări”, a mai spus Ludovic Orban

Ședință CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte joi în şedinţă, pe ordinea de zi figurând Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România. Şedinţa CSAT, condusă de preşedintele Klaus Iohannis, va avea loc la ora 15,00, în sistem de videoconferinţă.

Guvernul a adoptat în şedinţa de săptămâna trecută hotărârea privind Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus.

Klaus Iohannis: „Numărul de persoane nou infectate zilnic a scăzut semnificativ“

Și președintele Klaus Iohannis a declarat că numărul de cazuri noi de infectări au scăzut în ultimele zile.

„În ultimele săptămâni numărul de persoane nou infectate zilnic a scăzut semnificativ. E adevărat ca s-a testat un pic mai puțin de sărbători, dar scăderea e clară. Scăderea numărului de cazuri noi de se poate constata peste tot în Europa. Nu numai noi am luat măsurile juste, corecte. Scăderea e o realitate în Europa, din fericire și noi suntem pe tendința de scădere. Am discutat cu experții și specialiștii și am decis ca de la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschide piețele”, a anunțat președintele Klaus Iohannis marți, 2 decembrie.

Adauga un comentariu