National

Ludovic Orban: ”Îi rog pe părinţii noştri, pe bunicii noştri, să ne înţeleagă. Nu există bani!”

Publicat: 25 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban Îi rog pe părinţii noştri pe bunicii noştri să ne înţeleagă. Nu există bani
Ludovic Orban, premierul României

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este acuzată de abuz de către pensionari, după ce a înlocuit ajutoarele financiare acordate cu ocazia sărbătoririi Zilei Persoanelor Vârstnice cu alimente. De asemenea, pensionarii au anunțat un miting, care va avea loc pe 1 octombrie, în urma nemulțumirilor produse de Guvernul Orban, care nu a majorat punctul de pensie cu 40% până în acest moment, deşi ar fi trebuit să o facă de la 1 septembrie.

Vârstnicii își cer drepturile, după ce au aflat că proiectul de rectificare bugetară amendat în Parlament prevede o creștere şi mai mare a pensiilor

Violeta Alexandru, acuzată de abuz

Legea prevede că pensionarii trebuie să primească pensii mai mari cu 40%, însă deciziile de la Ministerul Muncii contrazic această variantă.

”Aproape 20 de ani s-a procedat în acest mod, până în acest an când doamna ministru Violeta a hotărât să nu respecte această lege. Ăsta este un abuz al doamnei ministru, dar nu e singurul”, spune un reprezentant al organizaţiei pensionarilor.

Astfel, pensionarii s-au gândit cum să acționeze împotriva acestor nedreptăți: vor organiza un protest, pe 1 octombrie, de Ziua Persoanelor Vârstnice, în loc să sărbătorească așa cum se cuvine.

Ludovic Orban: ”Îi rog pe părinţii noştri, pe bunicii noştri, să ne înţeleagă. Nu există bani!”

Premierul României vine cu o replică, ce se presupune să calmeze nemulțumirea vârstnicilor, care și-au pierdut răbdarea de mult.

”Îi rog pe părinţii noştri, pe bunicii noştri, să ne înţeleagă. Nu există bani!”, spune Ludovic Orban.

Prim-ministrul atenționează că dacă legea rectificării bugetare va intra în vigoare cu modificările aleşilor, se va alege praful de economia României

”Nu vom putea plăti nici pensii, nu vom avea bani de investiţii, nu vom mai putea plăti salariile în sectorul public, nu vom mai putea face faţă cheltuielilor pentru educaţie, sănătate. Bugetul României nu este un sac fără fund”, spune Ludovic Orban.

Premierul se laudă însă, că Executivul condus de el a realizat ce mai mare creştere a punctului de pensie din întreaga Europă în criză economică, adică o majorare de 40%.

Pensionarii protestează! Se anunță miting, din cauza deciziilor luate de Violeta Alexandru

Pensionarii protestează! Joi, 24 septembrie 2020, conducătorii a două federații de pensionari au anunțat că pe data de 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, se va organiza un miting, din cauza deciziilor luate de Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Într-o conferință de presă, liderul  uneia dintre federaţiile de pensionari care organizează manifestaţia a precizat că motivul acesteia nu este reprezentat de majorarea pensiilor cu 14%, în loc de 40%, așa cum prevede legea. Cu toate acestea, liderul celei de-a doua federaţii de pensionari a menționat și acest motiv, printre altele.

Preda Nedelcu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR), susține că primul motiv, care a dus la organizarea mitingului este faptul că ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a luat o decizie nefavorabilă, în ceea ce privește procedura de acordare de ajutor financiar pentru pensionarii săraci, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Astfel, aceasta a decis modificarea procedurii, înlocuind banii cu alimente, situație ce duce la o încălcare a prevederilor Legii 363 din 2003.

Adauga un comentariu