National

Ludovic Orban: ”Îi rog pe părinţii noştri, pe bunicii noştri, să ne înţeleagă. Nu există bani!”

Publicat: 25 sept. 2020
Ludovic Orban, premierul României
Ludovic Orban a declarat că depinde de posiblităţile companiilor de a introduce Remdesivir în producţie

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este acuzată de abuz de către pensionari, după ce a înlocuit ajutoarele financiare acordate cu ocazia sărbătoririi Zilei Persoanelor Vârstnice cu alimente. De asemenea, pensionarii au anunțat un miting, care va avea loc pe 1 octombrie, în urma nemulțumirilor produse de Guvernul Orban, care nu a majorat punctul de pensie cu 40% până în acest moment, deşi ar fi trebuit să o facă de la 1 septembrie.

Vârstnicii își cer drepturile, după ce au aflat că proiectul de rectificare bugetară amendat în Parlament prevede o creștere şi mai mare a pensiilor

Violeta Alexandru, acuzată de abuz

Legea prevede că pensionarii trebuie să primească pensii mai mari cu 40%, însă deciziile de la Ministerul Muncii contrazic această variantă.

”Aproape 20 de ani s-a procedat în acest mod, până în acest an când doamna ministru Violeta a hotărât să nu respecte această lege. Ăsta este un abuz al doamnei ministru, dar nu e singurul”, spune un reprezentant al organizaţiei pensionarilor.

Astfel, pensionarii s-au gândit cum să acționeze împotriva acestor nedreptăți: vor organiza un protest, pe 1 octombrie, de Ziua Persoanelor Vârstnice, în loc să sărbătorească așa cum se cuvine.

Ludovic Orban: ”Îi rog pe părinţii noştri, pe bunicii noştri, să ne înţeleagă. Nu există bani!”

Premierul României vine cu o replică, ce se presupune să calmeze nemulțumirea vârstnicilor, care și-au pierdut răbdarea de mult.

”Îi rog pe părinţii noştri, pe bunicii noştri, să ne înţeleagă. Nu există bani!”, spune Ludovic Orban.

Prim-ministrul atenționează că dacă legea rectificării bugetare va intra în vigoare cu modificările aleşilor, se va alege praful de economia României

”Nu vom putea plăti nici pensii, nu vom avea bani de investiţii, nu vom mai putea plăti salariile în sectorul public, nu vom mai putea face faţă cheltuielilor pentru educaţie, sănătate. Bugetul României nu este un sac fără fund”, spune Ludovic Orban.

Premierul se laudă însă, că Executivul condus de el a realizat ce mai mare creştere a punctului de pensie din întreaga Europă în criză economică, adică o majorare de 40%.

Pensionarii protestează! Se anunță miting, din cauza deciziilor luate de Violeta Alexandru

Pensionarii protestează! Joi, 24 septembrie 2020, conducătorii a două federații de pensionari au anunțat că pe data de 1 octombrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, se va organiza un miting, din cauza deciziilor luate de Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Într-o conferință de presă, liderul  uneia dintre federaţiile de pensionari care organizează manifestaţia a precizat că motivul acesteia nu este reprezentat de majorarea pensiilor cu 14%, în loc de 40%, așa cum prevede legea. Cu toate acestea, liderul celei de-a doua federaţii de pensionari a menționat și acest motiv, printre altele.

Preda Nedelcu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România (FNPR), susține că primul motiv, care a dus la organizarea mitingului este faptul că ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a luat o decizie nefavorabilă, în ceea ce privește procedura de acordare de ajutor financiar pentru pensionarii săraci, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Astfel, aceasta a decis modificarea procedurii, înlocuind banii cu alimente, situație ce duce la o încălcare a prevederilor Legii 363 din 2003.

Comentarii
  • VA INTELEGEM DE 30 ANI ,IAR PARINTII TAI POT INTELEGE CA TU CE SALAR AI UNGURULE ? DIN SALARUL TAU POTI DA CATEVA SUTE SI PARINTILOR DAR CEI A CAROR CAPII AU SALAR MINIM ,PARINTII NU STIU CUM SA ECONOMISEASCA SA DE LA COPII .RENUNTATI VOI LA SALARII MARI ,FACILITATI ,MASINA LA SCARA PLATITA DE NOI ,PAZNICI SI ETC ,CUM FACE NEAMTU CHELTUESTE SAPTAMANAL ATATIA BANI SA SE DUCA LA SIBIU .SA VA FIE RUSINE ,ACUM CERSITI VOTUL NOSTRU SI PE URMA VA BATETI JOC DE NOI .OAMENI FARA SCRUPULE CU MANA LUNGA SA AJUNGETI LA CASCAVAL VA SPUNE UN PENSIONAR DE 81 ANI CU 35 ANI VECHIME SI PENSIE DE MIZERIE .VECHIME CAND SE LUCRA 6 ZILA PE SAPTAMANA ,8,30 ORE PE ZI ,FARA PASTE ,FARA CRACIUN .AM LASAT PE MANA VOASTRA O TARA BOGATA SI VOI ATI VANDUT-O SI DISTRUS-O NEMERNICI DE POLITICIENI EU LA VARSTA MEA MAI AM TIMP SA ASTEPT ?

  • George are dreptate dar problemele pensionarilor nu sunt numai din cauza ca au muncit,etc.,cum spune onorabilul postaq.cred ca așa zișii reprezentanți sunt agenți de influența la ordinul puterii,ca demonstrațiile protest sunt caca maca,de forma și inconsistente. Pensionarii au singura forma de protest,sau mai multe,dar extremiste oarecum : prima ,sa moara in masa,de covid eventual,iar Supraviețuitorii ce sa facă ? Sa moara in continuare in tot regimul liberal și al hoților ,indiferent de culoare. Așa datoria patriotica s ar împlini . Pe dracu,e prea dramatic. Hai la vot !

Adauga un comentariu