Actualitate

Ludovic Orban, înainte de începerea anului școlar: „Există temeri, dar totul poate fi remediat“

Publicat: 13 sept. 2020
Ludovic Orban, cu mască, arată cu mâna
Ludovic Orban explică de ce trebuie purtată mască

Premierul Ludovic Orban a declarat astăzi, înainte de începerea anului școlar, că există temeri, însă totul poate fi remediat. Ludovic Orban i-a rugat pe părinți să aibă încredere.

„Eu am încredere în dascălii din România, am încredere în sistemul de educație din România. Am fost într-o comunicare permanentă cu inspectoratele școlare, cu DSP-uri, directorii de școli, cu reprezentanții autorităților locale, astfel încât să luăm toate măsurile care să apere sănătatea copiilor. Și părinții trebuie să aibă încredere.

Începerea anului școlar este o necesitate. Și așa, 4 luni de zile cursurile au fost online într-o adaptare care a generat o situație în care este necesară începerea școlilor. Orice părinte care își iubește copilul știe că fiecare elev are nevoie de procesul educațional. Este fundamental pentru dezvoltarea fiecărui copil”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, înainte de începerea anului școlar: „Decizia de a începe anul școlar era clară“

Prim ministrul recunoaște că lucrurile nu sunt puse la punct în detaliu, dar că orice aspect poate fi remediat.

“Decizia de a începe anul școlar era clară, din punctul meu de vedere. Sigur că există temeri, diferite aspecte care nu sunt perfecte, încă nu au fost puse la punct în detaliu. Orice aspect poate fi remediat. Am lăsat la latitudinea consiliilor de administrație ale școlilor decizia privitoare la modul în care să înceapă școala.

Îi rog pe părinți să aibă încredere și să le spună copiilor să respecte măsurile de protecție sanitară care sunt instituite în cadrul fiecărei școli. Trebuie să aibă încredere pentru că este în beneficiul copiilor“, a zis Ludovic Orban.

„Măștile au un mare avantaj, ne permit să ne privim în ochi”

Premierul Ludovic Orban a declarat că măștile de protecție împotriva coronavirusului au „un mare avantaj”, acela că oamenii se privesc acum în ochi.

„Bine v-am gasit, dragi colegi. Chiar dacă avem măști, bucuria revederii ni se citește pe ochi. Măștile au și un mare avantaj, ca ne permit sa ne uitam in ochi. Ochii sunt oglinda sufletului si de multe ori uitam lucrul asta, ne uitam la alte lucruri decat la ochii oamenilor. Cei care rad, rad si cu ochii, nu trebuie neaparat sa rada cu gura”, a declarat Ludovic Orban.

A anunțat că România nu va reintra în starea de urgență

Starea de urgență ar putea fi dată uitării, potrivit premierului Ludovic Orban. Românii nu vor mai fi nevoiți să rămână închiși în casă, ca în primele două luni de la debutul pandemiei, chiar dacă înregistrăm zilnic peste 1.000 de cazuri de coronavirus. Este asigurarea dată, vineri, de Orban, care susține că în acest moment nimeni dintre specialiștii Guvernului nu se gândește la un nou lock-down.

Premierul Ludovic Orban anunță că se vor lua noi măsuri de relaxare.

„Nu există un astfel de scenariu. După cum vedeți, de cinci săptămâni am oprit creșterea numărului de infectări, ba chiar am avut două săptămâni o uşoară tendinţă de descreştere a numărului de cazuri. Sigur, descreşterea nu e aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control, am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratare nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim”, a spus Ludovic Orban, care a anunțat, joi, în cadrul unei ședințe de guvern, că luni, 14 septembrie, va fi prelungită starea de alertă.

 

Adauga un comentariu