Actualitate

Ludovic Orban: „Măștile au un mare avantaj, ne permit să ne privim în ochi”

Publicat: 12 sept. 2020
Premierul României, Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă, la întâlnirea cu candidații PNL din județul Valcea, că măștile de protecție împotriva coronavirusului au „un mare avantaj”, acela că oamenii se privesc acum în ochi.

„Bine v-am gasit, dragi colegi. Chiar dacă avem măști, bucuria revederii ni se citește pe ochi. Măștile au și un mare avantaj, ca ne permit sa ne uitam in ochi. Ochii sunt oglinda sufletului si de multe ori uitam lucrul asta, ne uitam la alte lucruri decat la ochii oamenilor. Cei care rad, rad si cu ochii, nu trebuie neaparat sa rada cu gura”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a anunțat că România nu va reintra în starea de urgență

Starea de urgență ar putea fi dată uitării, potrivit premierului Ludovic Orban. Românii nu vor mai fi nevoiți să rămână închiși în casă, ca în primele două luni de la debutul pandemiei, chiar dacă înregistrăm zilnic peste 1.000 de cazuri de coronavirus. Este asigurarea dată, vineri, de Orban, care susține că în acest moment nimeni dintre specialiștii Guvernului nu se gândește la un nou lock-down.

Premierul Ludovic Orban anunță că se vor lua noi măsuri de relaxare.

„Nu există un astfel de scenariu. După cum vedeți, de cinci săptămâni am oprit creșterea numărului de infectări, ba chiar am avut două săptămâni o uşoară tendinţă de descreştere a numărului de cazuri. Sigur, descreşterea nu e aşa cum ne-am dori-o, dar situaţia este sub control, am limitat răspândirea virusului, capacitatea de tratare nu este depăşită, toate structurile sistemului de sănătate au posibilitatea şi fac faţă la situaţia în care ne găsim”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a anunțat, joi, în cadrul unei ședințe de guvern, că luni, 14 septembrie, va fi prelungită starea de alertă.

Ludovic Orban, despre majorarea pensiilor: ”Pensiile pot creşte dacă creşte numărul de salariaţi şi…”

Ludovic Orban, despre majorarea pensiilor: ”Pensiile pot creşte dacă creşte numărul de salariaţi şi…”. Vineri, 11 septembrie 2020, premierul României a explicat care sunt condițiile Guvernului pentru a putea mări pensiile din nou.

„Orice măsură va fi bine fundamentată, va trebui să fie în legătură directă cu realitatea economică, cu posibilitatea efectivă de a suporta orice fel de cheltuieli. Orice creştere ulterioară trebuie să se bazeze pe creştere economică, pe o dinamizare a economiei, pe o creştere a veniturilor salariale, care sunt suport pentru pensii, pensiile pot creşte dacă creşte numărul de salariaţi şi creşte salariul minim pe economie. Orice creştere se va bizui pe o analiză serioasă”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea: Vârsta de pensionare, redusă cu 2 ani pentru locuitorii acestor zone

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care este redusă cu doi ani vârsta de pensionare pentru locuitorii unor zone din România. Mai exact, este vorba despre persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanenta, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea potrivit căreia beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanenta, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Comentarii
Adauga un comentariu