Actualitate

Ludovic Orban, reacţie dură la adresa lui Klaus Iohannis şi a premierului demis! Fostul președinte PNL nu va mai vota o altă propunere în persoana lui Florin Cîțu

Publicat: 12 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban reacţie dură la adresa lui Klaus Iohannis şi a premierului demis Fostul președinte PNL nu va mai vota o altă propunere în persoana lui Florin Cîțu
Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt certați, iar cel din urmă a declarat că îl va da afară din partid pe primul

Ludovic Orban a răbufnit la adresa președintelui Klaus Iohannis care l-a propus drept premier pe Dacian Cioloș. Fostul președinte PNL consideră că iese din discuţie votarea unei eventuale propuneri în persoana premierului demis, Florin Cîțu.

Pe de altă parte, președintele Camerei Deputaților a declarat faptul că îşi va depune demisia din funcţie miercuri, 13 octombrie 2021.

Ludovic Orban nu îl va mai vota pe Florin Cîțu dacă președintele Klaus Iohannis îl va mai propune

Ludovic Orban a reacţionat dur la nominalizarea președintelui Klaus Iohannis pentru funcţia de premier. Fostul președinte PNL este de părere că totul este o cacealma şi că, având o cotă de încredere extrem de mică, nu mai poate fi propus. Totuşi, dacă acest lucru se va realiza, Ludovic Orban a declarat că nu va mai vota o propunere:

„Eu nu voi vota o a doua nominalizare a lui Florin Cîțu. Mai are 10 la sută cotă de încredere. Soluția Cîțu nu mai există, lucrul acesta este evident pentru orice om normal la cap”, a spus Ludovic Orban.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a lansat un atac şi la PSD despre care consideră că a încălcat Constituţia României:

„Perfide și într-un registru pe care l-am mai văzut. PSD a încălcat Constituția pentru a amâna dezbaterea la moțiunea de cenzură a UST. PSD l-a nășit pe Florin Cîțu.

Conducerea actuală a PSD una spune, alta gândește și alta face”, a spus Ludovic Orban.

BZI.RO a oferit în exclusivitate informația precum că Ludovic Orban și Cristian Diaconescu (președintele PMP) sunt în negocieri pentru formarea unui nou partid de dreapta bazat pe aleșii locali din PMP, a treia forță politică din România și parlamentarii care îl susțin pe Ludovic Orban.

Ludovic Orban, reacţie dură la propunerea lui Klaus Iohannis pentru propunerea de premier

În încheiere, președintele Camerei Deputaţilor consideră că președintele Klaus Iohannis a reacţionat greşit atunci când l-a propus pe Dacian Cioloș pentru funcţia de premier. Ludovic Orban susţine faptul că în PNL sunt oameni capabili să facă față unei guvernări:

„Trebuie să fii cu ochelari de cal, orb, să nu te uiți în partidul tău și să vezi că ai foarte mulți oameni decenți, serioși, care pot gira funcția de premier. Eu nu mă cramponez neapărat de propunerea formulată de parlamentari. Pe de altă parte, să te duci la negocieri când țara arde, la ușă stă un sac de probleme nerezolvate, să nu te duci să propui o soluție pentru rezolvarea crizei, mi se pare ceva de noaptea minții. Parcă cineva le-a spălat creierele, se duc ca orbeții către prăpastie”, a spus Orban.

Întrebat dacă implicarea lui Klaus Iohannis în politica internă a PNL arată că acesta este interesat să revină în fruntea partidului în 2024, Ludovic Orban a răspuns: „Nu cred. La modul în care s-a implicat în distrugerea PNL, la ce să mai vină în PNL, că dacă se mai implică mult nu o să mai rămână nimic din PNL”.

Ludovic Orban si-a anuntat demisia de la sefia Camerei Deputatilor

Ludovic Orban, fostul președinte al Partidului Național Liberal, a anunţat astăzi, 12 octombrie 2021, într-o declarație de presă faptul că îşi va depune miercuri, la ora 12,00, demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Florin Roman, potrivit unor surse, va asigura interimatul.

Reamintim faptul că pe data de 27 septembrie 2021 Ludovic Orban și-a depus mandatul.

Adauga un comentariu