National

SURSE: Ludovic Orban şi Florin Cîţu urmează să ia „binecuvântarea” de la Klaus Iohannis, într-o întâlnire care începe joi, la ora 9.00

Publicat: 09 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
SURSE Ludovic Orban şi Florin Cîţu urmează să ia binecuvântarea de la Klaus Iohannis într-o întâlnire care începe joi la ora 9.00
Florin Citu și Ludovic Orban

Ludovic Orban şi Florin Cîţu, preşedintele PNL şi premierul propus de liberali, încep ziua de joi la Cotroceni, au precizat unele surse politice.

Orban şi Cîţu urmează să ia „binecuvântarea” de la Klaus Iohannis, într-o întâlnire care începe la ora 9.00. Ulterior, Klaus Iohannis pleacă la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European, iar echipa de negociere a PNL va începe discuţiile cu potenţialii parteneri de guvernare.

Orban, Cîţu şi alţi lideri ai PNL se vor deplasa joi şi la Parlament, potrivit surselor politice, pentru a discuta cu Dan Barna şi Kelemen Hunor. Liberalii încearcă să obţină acordul USR-PLUS şi UDMR pentru susţinerea premierului propus Cîţu. Cele două formaţiuni aşteaptă însă să fie chemate şi de Klaus Iohannis la Cotroceni, pentru a discuta despre susţinerea unui viitor guvern.

Liberalii îl susțin pe actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, pentru funcția de premier, a anunțat, miercuri seara, președintele PNL, Ludovic Orban. Acesta a fost votat de Biroul Permanent Naţional al PNL, deşi anterior era vehiculată varianta Nicolae Ciucă. Preferat de Klaus Iohannis, potrivit unor surse politice, Nicolae Ciucă ar fi fost scos de liberali din calcule şi cu „mâna” USR-PLUS, alianţă care a transmis că nu doreşte un general la conducerea Guvernului.

Adauga un comentariu