Actualitate

Ludovic Orban și Nicușor Dan ar fi vizați în urma perchezițiilor făcute de DNA – SURSE

Publicat: 20 ian. 2022
Nicușor Dan, cu un deget în nas
Procurorii DNA i-ar viza, în urma perchezițiilor, pe Nicușor Dan și Ludovic Orban

În aceste momente sunt percheziții de amploare făcute de procurorii DNA la Primăria Generală a București. Conform unor surse juridice se pare că cei vizați de anchetă sunt Ludovic Orban și Nicușor Dan.

În replică, Nicușor Dan a declarat că nu știe cu exactitate de ce procurorii au descins în biroul acestuia și că i-a lăsat pe procurori să îşi pună în aplicare mandatele.

Ludovic Orban și Nicușor Dan, vizați de perchezițiile făcute de DNA

Conform unor surse juridice publicate de jurnaliştii de la stiripesurse.ro, percheziţiile ar ancheta mai multe angajări fictive. Ludovic Orban și Nicușor Dan ar fi vizați de procurorii DNA. Procurorii ar ancheta fapte de corupție care s-au petrecut în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 august 2021. Menționam faptul că actualul primar general al Bucureștiului şi-a început mandatul pe data de 29 noiembrie. Procurorii DNA au cerut registrul de prezență, angajările făcute în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 august 2021 și delegările spre diverse instituții din subordinea Primăriei Capitalei, acolo unde posturile de conducere erau vacante.

Astfel, procurorii DNA anchetează departamentul de Resurse Umane al Primăriei Capitalei, dar și Administrația Cimitirelor. Sursa citată menționează faptul că este vorba despre angajări făcute de Primăria Capitalei ca parte a înţelegerii dintre Nicușor Dan și Ludovic Orban.

Nicușor Dan susține că nu știe cu exactitate ce caută procurorii DNA

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă dacă știe ce caută procurorii DNA în biroul lui de la Primăria București, Nicușor Dan a declarat că nu știe cu exactitate. Acesta a explicat că i-a lăsat pe procurori în birou și că a venit să prezinte situația grevei de la STB:

Reporter: În acest moment există angajați ai DNA în Primăria Capitalei?

Nicușor Dan: Da!

Reporter: Care fac ce?

Nicușor Dan: Care fac o percheziție.

Reporter: Legată de?

Nicușor Dan: Nu știu!

Reporter: Nu știți?

Nicușor Dan: Nu! (…) Au ajuns la mine la birou, mi-au spus că vor să facă o percheziție. Mi-au spus ceva legat de Resurse Umane dar pentru că pregăteam conferința de presă o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind șeful instituției, să îmi spună că au mandat pentru a ridica documente.
Adauga un comentariu