Razboi în Ucraina

Lukașenko a declarat că Moscova a fost de acord să ajute Minsk în producerea de rachete

Publicat: 10 mai 2022
Alexandr Lukașenko
Alexander Lukașenko a declarat că Moscova a fost de acord să ofere ajutor Minskului în producerea de rachete

Belarus urmează să desfășoare trupe pentru a efectua operațiuni speciale, în trei zone din apropierea graniței sale de sud cu Ucraina, ca răspuns la o „amenințare crescândă” a Statelor Unite și a aliaților săi.

Anunțul a fost făcut de către forțele armate, după cum președintele belarus, Alexander Lukașenko, a declarat că Moscova a fost de acord să ofere ajutor Minskului în producerea de rachete.

Declarația lui Viktor Gulevich

Șeful Statului Major din Belarus, Viktor Gulevich, a declarat:

„Statele Unite și aliații săi continuă să-și consolideze prezența militară la granițele de stat ale Belarusului. Puterea acestei forțe a devenit mai mult decât dublă în ultimele șase luni.”, potrivit The Guardian.

El a spus că creșterea prezenței militare a aliaților occidentali „mărturisește o amenințare tot mai mare la adresa Republicii Belarus”, adăugând că Belarus desfășoară, de asemenea, unități de apărare aeriană, artilerie și rachete pentru exerciții în vest.

Lukașenko a declarat azi că Moscova va ajuta Minsk să producă rachete

Anunțul vine după ce Lukașenko a declarat astăzi că Moscova a fost de acord să ajute Minskul să producă rachete pentru a-și consolida capacitățile militare.

Vorbind la o întâlnire a oficialilor din apărare, Lukașenko a fost citat de agenția de presă de stat Belta, spunând că evenimentele din Ucraina au demonstrat importanța de a avea trupe cu arme și provizii moderne, foarte eficiente.

Lukașenko a spus că a câștigat sprijinul președintelui rus, Vladimir Putin, pentru ca oamenii implicați în producția de rachete în Rusia să arunce o privire asupra evoluțiilor Belarusului în acest domeniu.

Armata belarusă este pregătită pentru luptă

El a spus că armata belarusă este pregătită pentru luptă și va putea „să provoace daune inacceptabile inamicului” în caz de agresiune externă.

„Suntem realiști, înțelegem că nu vom putea învinge NATO. Totuși, avem toate armele pentru a face pagube, în special teritoriilor din care vom fi atacați”, a afirmat acesta.

Președintele belarus a spus că „nu face aluzie la nimic, dar vreau ca toată lumea să înțeleagă gama de arme pe care le avem”.
Adauga un comentariu