Prima pagină » International » Lukașenko s-a filmat când taie bușteni: „Brad sau mesteacăn, important e să le fie europenilor cald” – VIDEO
Lukașenko s-a filmat când taie bușteni: „Brad sau mesteacăn, important e să le fie europenilor cald

Lukașenko s-a filmat când taie bușteni: „Brad sau mesteacăn, important e să le fie europenilor cald” – VIDEO

14 sept. 2022, 21:40, 1 ,
BZI.ro, în International

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko, principalul aliat al Rusiei, a publicat miercuri o înregistrare video în care el apare batjocoritor și ironic în timp ce taie lemne pentru a ajuta Europa „să nu moară de frig” în iarna care se apropie, potrivit France Presse, scrie Agerpres.

Această ironie intervine într-un moment în care ţările europene, confruntate cu o explozie a preţului la gaze şi electricitate din cauza conflictului în Ucraina, se aşteaptă la penurii şi cer locuitorilor lor „sobrietate” energetică.

Lukaşenko, înarmat cu un topor în faţa unui morman de buşteni proaspăt tăiaţi.

În această înregistrare video, difuzată de televiziune naţională, Lukaşenko poate fi văzut înarmat cu un topor în faţa unui morman de buşteni proaspăt tăiaţi. Acesta taie bușteni ca să le fie „europenilor cald la iarnă”.

„Nu vom lăsa Europa să moară de frig”, afirmă liderul belarus râzând. „Îi vom ajuta pe fraţii noştri. Poate că şi ei ne vor ajuta într-o zi la fel”, adaugă el, înainte de a despica un buştean cu o lovitură puternică de topor.

„Europa nu poate să facă mofturi în acest moment. Brad sau mesteacăn, important e să le fie cald”, a continuat Lukaşenko.

Această inflaţie a preţurilor la energie suscită temeri privind o gravă criză energetică în această iarnă în Europa

Această punere în scenă a liderului belarus, obişnuit cu apariţii publice insolite, intervine în timp ce relaţiile între ţările europene şi Minsk, aliat al Moscovei, sunt extrem de tensionate.

Belarus, situat la frontiera cu Ucraina, şi-a pus teritoriul la dispoziţia Moscovei pentru a ataca Ucraina.

În cadrul conflictului din Ucraina, Rusia – furnizor major de hidrocarburi pentru Europa – şi-a redus puternic livrările de gaze, provocând temeri de penurii şi un salt al preţurilor.

Această inflaţie a preţurilor la energie suscită temeri privind o gravă criză energetică în această iarnă în Europa, determinând guvernele europene să ceară populaţiei şi companiilor să-şi reducă consumul.

Comentarii
  • Ce poți să-i ceri acestui tractorist? Doar atât îl duce bibilica? Nu diferă mult de celelalte orci rusești, trăind în dobitocia lui la fel, de aproape un secol. Ăștia nu au mai evoluat deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *