Sanatate

M-am vindecat de infecție urinară: Cum să tratezi rapid afecțiunea

Publicat: 25 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
M-am vindecat de infecție urinară Cum să tratezi rapid afecțiunea
Afecțiunea se poate manifesta și din cauza dereglării microflorei vaginului

Persoanele care suferă de cistită abia așteaptă să poată rosti fraza „m-am vindecat de infecție urinară”. Această afecțiune este foarte greu de tratat. Pentru a administra pastilele necesare trebuie să efectuezi o serie de teste. În vindecarea bolii este indicat să te sfătuiești cu un medic ginecolog sau urolog.

Infecția urinară reprezintă o boală extrem de neplăcută. De fapt, cistita este o boală inflamatorie a vezicii urinare. Afecțiunea este frecvent întâlnită la femei. Acest fapt este cauzat de caracteristicile structurale ale tractului urinar. Deschiderea externă a tractului este aproape de vagin și anus. Acest aspect crește probabilitatea introducerii bacteriilor și dezvoltarea infecției.

femeie care se tine de burta din cauza durerii cauzata de infectia urinara
De obicei, tratamentul pentru infecție urinară este selectat de medic

Cele mai frecvente cauze dezvoltării bolii: Cum să eviți infecția

De cele mai multe ori, femeile se îmbolnăvesc de infecția urinară din cauza unui contact sexual neprotejat. Femeile care au relații intime cu parteneri diferiți riscă să contacteze infecții cu transmitere sexuală. Microorganismele patogene pătrund în uretra și provoacă inflamarea vezicii urinare.

O altă cauză a infectării cu această afecțiune este igiena precară. Pentru a reuși să eviți boala trebuie să-ți speli organele genitale de două ori pe zi. Este indicat să schimbi frecvent tampoanele în timpul menstruației. De asemenea, trebuie să faci duș după actul sexual. Este indicat să-ți schimbi lenjeria intimă zilnic. Dacă reușești să respecți aceste reguli vei reduce probabilitatea apariției cistitei.

Afecțiunea se poate manifesta și din cauza dereglării microflorei vaginului. De exemplu pot apărea aftele sau alte infecții. Odată ce ajung microbii în uretră, pot provoca inflamarea vezicii urinare. Dacă afecțiunea nu este trată la timp, se pot dezvolta alte boli. Printre cele mai periculoase se numără gonoreea și sifilis.

femeie care se tine de zona intima din cauza infectiei urinare
O altă cauză a infectării cu această afecțiune este igiena precară

M-am vindecat de infecție urinară: Cum reușești să scapi de disconfort imediat

De obicei, tratamentul pentru infecție urinară este selectat de medic. Acesta prescrie pe baza rezultatelor examenului clinic și de laborator antibioticele necesare. Tratamentul acestei infecții include mereu o terapie cu antibiotice. Cele mai indicate sunt antibioticele fluorochinolone. Perioada tratamentului poate dura de la trei până la șapte zile. Există o serie de antibiotice care au doar o doză.

Pentru a te vindeca definitiv de această afecțiune trebuie să urmezi cu exactitate durata prescrisă de ginecolog sau urolog. Antibioticele reprezintă principala armă în lupta împotriva infecțiilor din organism. Pentru a ameliora simptomele provocate de boală, trebuie să iei și un antispastic. Cel mai recomandat medicament este no-spa sau alte pastile antiinflamatoare.

Pentru a scăpa în cel mai scurt timp de afecțiune trebuie să apelezi la fitoterapie. Această procedură  este foarte utilizată pentru ameliorarea bolii. Foarte indicate sunt infuziile de ierburi de urs, coada-calului de câmp sau alte ierburi urologice speciale. Un alte remediu naturist recomandat de specialiști sunt merișoarele preparate. Cu unele ierburi poți efectua și spălături, acesta acționând ca un dezinfectant și antiinflamator pentru zona intimă.

femeie care se tine de burta din cauza infectiei urinare
De cele mai multe ori, femeile se îmbolnăvesc de infecția urinară din cauza unui contact sexual neprotejat

Cum poți să reduci durerea provocată de boală: Proceduri și remedii naturiste de mare ajutor

Durerea acută provocată de boală poate fi ameliorată cu o baie caldă. Medicii recomandă și aplicarea unei perne de încălzire pe abdomen. Pentru a scăpa de disconfort și de mâncărime în zona intimă ar trebui să respecți rutina zilnică. Este important să eviți stresul și activitățile fizice exagerate.

De asemenea, este indicat să respecți un regim de alimentație. Nu trebuie să renunți la sport, specialiștii spun că este permisă efectuarea unor exerciții fizice moderate. Aceste activități contribuie la normalizarea sistemului imunitar.

Este bine să te protejezi atunci când ai un contact sexual. Astfel, un prezervativ te poate proteja împotriva infecțiilor genitale. În cazul în care boala ta este cauzată de o infecție genito-urinară, atunci va fi indicat un tratament și pentru partenerul tău. În caz contrar, infecția va reapărea.

Vei reuși să spui că „m-am vindecat de infecție urinară” doar dacă vei bea mai multă apă. Din moment ce numărul de urinări pe timp de zi crește, bacteriile vor fi spălate și urinate. Este bine să limitați consumul de alimente sărate, picante și prăjite. De asemenea, cafeaua și alcoolul sunt interzise pe perioada tratamentului. Aceste substanțe irită mucoasa inflamată a vezicii urinare și crește durerea.

grafica persoana care se tine de abdomen din cauza infectei urinare
Infecția urinară reprezintă o boală extrem de neplăcută
Adauga un comentariu