Titlurile zilei

Mădălina Costin, o cunoscută vloggeriță din Iași, și-a făcut operație de micșorare a stomacului! A slăbit 60 de kilograme, mănâncă de 5 ori pe zi și nu se mai chinuie cu diete de pe internet

Publicat: 22 iun. 2020
Mădălina Costin, o cunoscută vloggeriță din Iași, a decis să-și facă o operație de micșorare a stomacului, după ce s-a chinuit să slăbească cu sute de diete de pe internet
Mădălina Costin, o cunoscută vloggeriță din Iași, a slăbit 60 de kilograme după operația de micșorare a stomacului

Mădălina Costin, o cunoscută vloggeriță și make-up artist din Iași și-a făcut o operație de micșorare a stomacului. Chinul tinerei în încercarea de a slăbi cu diete de pe internet s-a sfârșit. Când s-a operat avea 113 kilograme, iar acum are 51. Mădălina Costin mănâncă acum de 5 ori pe zi câte 100 de grame de mâncare și într-un an și câteva luni a dat jos 60 de kilograme. Cum arată viața frumoasei vloggerițe acum?

Mădălina Costin, o cunoscută vloggeriță din Iași, povestește că în anul 2018, după sute de diete de pe internet, a decis să-și facă operație de micșorare a stomacului. Tânăra ieșeancă s-a confruntat cu kilogramele în plus încă din copilărie și asta pentru că un handicap cu care s-a născut nu a lăsat-o să fie o persoană activă. Mădălina s-a născut cu un picior mai mic decât celălalt și orice presiune i-ar fi putut aduce multă suferință. A încercat însă multe diete de pe internet, în speranța că într-o zi va arăta așa cum își dorește. Multe persoane rău-voitoare care îi urmăreau vlogurile au jignit-o de nenumărate ori.

„Spuneau că sunt grasă, că sunt porc. Acest lucru m-a determinat să fiu și mai puternică. Ultima decizie rămăsese operația de micșorare a stomacului”, spune Mădălina Costin.

După operația de micșorare a stomacului, Mădălina Costin, cunoscuta vloggeriță din Iași, a ajuns de la 113 kilograme la 51

Cunoscuta vloggeriță din Iași Mădălina Costin avea 27 de ani și cântărea 113 kilograme când a decis că trebuie să-și facă o operație de micșorare a stomacului. Tânăra ieșeancă spune că, deși a încercat sute de diete de pe internet și reușea să slăbească, punea numărul de kilograme dublu înapoi, într-o perioadă relativ scurtă.

„În anul 2018, după lungi căutări, am decis să-mi fac o operație de micșorare a stomacului. Nu mai suportam să încerc sute de diete de pe internet și să consult zeci de nutriționiști. Mâncam extrem de prost și de fiecare dată când slăbeam 15-20 de kilorgrame, le puneam înapoi dublu. Efectiv eram disperată. Familia m-a susținut și am decis să-mi fac această operație la stomac care mi-a schimbat complet viața”, spune Mădălina Costin, vlogger.

Mădălina Costin a suferit operația de micșorare a stomacului după ce și-a făcut o serie de analize

Mădălina Costin povestește că a auzit din prieteni că la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași își poate face operația de micșorare a stomacului. A ținut morțiș să meargă la dr. Dan Timofte, directorul medical al spitalului, medic chirurg, după ce a încercat sute de diete de pe internet.

„Am consultat mai multe persoane care își făcuseră operație de micșorare a stomacului și multe recomandări mergeau către dr. Dan Timofte, medic chirurg de la Spitalul «Sf. Spiridon» din Iași. Am mers la consult, am făcut un set de analize, am mers la cardiolog, la psiholog, am primit toate aprobările, iar mai apoi a urmat operația. Nu a fost o intervenție chirurgicală dificilă, iar recuperarea a fost rapidă. La câteva zile de la operația de micșorare a stomacului, eu eram în oraș cu prietenii. Ceea ce a urmat, însă, a fost dificil”, spune Mădălina Costin, vloggeriță.

Un an de zile, Mădălina Costin nu a putut mânca mai mult de 50 de grame de mâncare

Tânăra vloggeriță din Iași povestește că prima lună de zile a fost una dintre cele mai grele experiențe din viața ei. Era nevoită să bea doar apă și ceai. Ulterior, a început să mănânce diversificat, dar orice îmbucătură în plus îi făcea rău. Gramajele de mâncare pe care i le permitea organismul erau extrem de mici.

„Un an de zile nu am putut să mănânc mai mult de 50 de grame de mâncare la o masă. Astfel, mi-a dezvoltat nevoia de a mânca de 5 ori pe zi. Puțin și des. Treptat, am început să văd cum scad kilogramele. De atunci mi-am schimbat complet stilul de viață. Practic, organismul meu nu acceptă mai multă mâncare decât are nevoie, iar eu mă bucur de acest lucru. Acum mănânc mai controlat, am grijă să nu exagerez și să nu mănânc alimente foarte mult procesate, dulcuri în exces și așa mai departe”, adaugă tânăra vloggeriță.

Tânăra vloggeriță din Iași mănâncă acum 100 de grame de alimente și simte că a mâncat o pizza

În prezent, mesele Mădălinei Costin sunt extrem de calculate și niciodată nu poate depăși 100 de grame de alimente la o singură masă. Riscul de a i se face rău de la mâncare este extrem de mare. Din 6 în 6 luni merge la nutriționist și-și face periodic analizele.

„Dacă mănânc 100 de grame de mâncare, mă simt atât de plină de parcă am mâncat o pizza. Mi-a fost destul de greu la început să accept că mănânc atât de puțin. Luam două linguri de mâncare și mă simțeam plină. Creierul îmi spunea că mai vrea, dar organismul respingea surplusul de mâncare. Țin acum strânsă legătura cu nutriționistul meu și-mi fac periodic analizele de sânge. Totodată, iau suplimente cu vitamine, pentru a fi sigură că, pe lângă faptul că am corpul la care am visat, sunt și sănătoasă. Viața mea s-a schimbat complet după operația de micșorare a stomacului, iar acum nu mai sunt nevoită să țin diete de pe internet. Practic, teoria mea despre slăbit, faptul că am încercat sute de diete mi-au dat metabolismul peste cap”, mai spune Mădălina Costin.

Mădălina Costin: „Oamenii îmi spuneau că sunt grasă, urâtă, că sunt porc”

Până să-și facă operația de micșorare a stomacului, Mădălina Costin s-a confruntat cu situații greu de manageriat. Fiind expusă în mediul online prin vlogul său, aceasta a suportat jignirile rău-voitorilor.

„Primeam comentarii la vlogurile mele. Oamenii îmi spuneau că sunt grasă, urâtă, că sunt porc. Eu sunt destul de puternică și am făcut față. Când am decis să-mi fac operația de micșorare a stomacului am fost susținută de 90% dintre persoane și de familia mea. Au fost însă și persoane care mi-au spus că sunt puturoasă și că am ales calea simplă, că trebuia să fac sport și slăbeam de la sine. Greșit. Din cauza handicapului cu care m-am născut, am fost privată de sport. De mică, de la 5, 6 ani am început să am probleme cu greutatea și asta pentru că, cel mai probabil, eram sedentară”, încheie Mădălina Costin.

Dr. Dan Timofte: „Pacientul care suferă o astfel de intervenție este monitorizat din 6 în 6 luni, toată viața”

Dr. Dan Timofte, medicul chirurg de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași a explicat că nu orice pacient supraponderal își poate face o operație de micșorare a stomacului. Cazul Mădălinei Costin este unul cu final fericit și asta pentru că tânăra vloggeriță a respectat exact așa cum trebuie indicațiile medicale.

„Mădălina a avut o evoluție obișnuită. Recuperarea sa după operația de micșorare a stomacului a fost fără probleme. În prima săptămână a băut doar lichide, a doua săptămână a avut piure diluat, în săptămâna a treia a avut supe creme, în cea de-a patra săptămână a avut voie de mâncare solidă și treptat s-a întors la un regim apropiat de normal. Am avut și pacienți care nu au respectat indicațiile medicale și s-au îngrășat din nou. Pacientul care suferă o astfel de intervenție este monitorizat din 6 în 6 luni, toată viața. Slăbirea trebuie să se facă lent. Anul trecut am făcut aproximativ 100 de intervenții de micșorare a stomacului, iar anul acesta aproximativ 20. Din păcate, din cauza condițiilor enunțate la nivel național, nu credem că vom mai putea face astfel de intervenții în următoarele două luni”, spune dr. Dan Timofte, medic chirurg la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Comentarii
 • Interventia este o optiune temporara si, cred, nejustificata. Atata timp cat nu-si revizuieste dieta, o va lua iar la „deal”. Oricine stie daca masina pe care o are merge cu benzina, sau motorina, dar aproape toata lumea este analfabeta in privinta nutritiei.

 • Bun, și ce-i cu asta? Mare realizare că și -a micșorat stomacul!! Asta era soluția? Ce ar fi ca toți grașii să meargă la cuțit? Și-a pus oare întrebarea de ce a ajuns așa? Unii sunt atât de reduși că nici nu știu ce, cât și cum să mănânce, dar după intervenție ies la iveală și spun că au reușit ”minunea”(care desigur, nu va dura mult timp). De mișcare(că văd că este tânără) nu mai vorbesc, sigur nu știe cu ce se mănâncă !!!

 • Am si eu o prietenara care a facut treaba asta, bine, nu in Romania ci in Austria.
  Era ditamai haidamaca, acuma arata bine, chiar bine rau de tot.
  Singurul dezavantaj este cel al pielii, ca ramai cu vergeturi (cica ar fi tot felul de tratamente).
  Operatia a costat cam 2000 euro + 500 euro anestezia. De la 100 kg are 50 52 kg. Bunoaca.

 • Salut, am făcut operația de micșorare de stomac la Arcadia, dacă vrea careva va pot lăsa facebookul meu, în 3 luni și jumătate de la 1o0 am ajuns la 134

 • Articolul asta nu poate fi decat benefic in cadrul unui job de vlogger. In loc sa ajungi sa faci 1-3000E pe luna, iti creste popularitatea si o sa poti face 20-40.000E intr-un an… din sponsorizari si reclame. Practic toata atentia e focusata acum pe vloggerita si asta o sa o ajute sa-i creasca popularitatea deci indirect veniturile lunare care pot ajunge lejer cat un apartament nou (cautati pe net). Nu pot decat sa incurajez si sustin astfel de ocupatii moderne! Felicitari BZI totodata pentru faptul ca ati publicat articolul pe prima pagina! BZI E CEL MAI TARE!

Adauga un comentariu