Local

Mai este doar o lună până vor începe lucrările efective la Spitalul Regional de Urgență Iași! Cristina Gafton: „Pe 19 aprilie, veți vedea basculante, buldozere și alte utilaje în teren” – FOTO

Publicat: 13 mart. 2024
_____ Vizualizări 4 Comentarii
Mai este doar o lună până vor începe lucrările efective la Spitalul Regional de Urgență Iași Cristina Gafton Pe 19 aprilie veți vedea basculante buldozere și alte utilaje în teren  FOTO
Mai este doar o lună până vor începe lucrările efective la Spitalul Regional de Urgență Iași

Mai este doar o lună până vor începe lucrările efective la Spitalul Regional de Urgență Iași. Pe 19 aprilie 2024, va avea loc conferința de spargere a solului, eveniment la care vor participa peste 150 de persoane, printre care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Când încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași

Cristina Gafton, manager de proiect Spitalul Regional de Urgență Iași, a explicat când vor începe lucrările efective la unitatea medicală. Până în data de 19 aprilie 2024, se vor face amenajarea și curățarea amplasamentului.

„S-a semnat contractul de lucrări pentru pachet I în data de 28 februarie 2024, estimăm că până la sfârșitul lunii, undeva în jurul datei de 25 martie, să semnăm și cu dirigintele, supraveghetorul, care va face atât supervizarea șantierului, cât și managementul celorlalte pe care le vom semna, contractele pentru echipamente medicale, sisteme IT, dotare, echipamente de laborator. În data de 25 martie, se va realiza semnarea acestui contract. Acest supraveghetor este cel care va da ordinul de începere pentru lucrări. Estimăm data de 16 aprilie, în care supraveghetorul va da pentru beneficiar ordinul de începere, și 17 aprilie va fi data efectivă.

Pe 19 aprilie, este programată la amplasament și o să transmitem și o invitație, o conferință de spargere a solului, așa se numește, la care și-a anunțat deja participarea domnul ministru Alexandru Rafila și domnul prim-ministru. Atunci veți vedea basculante, buldozere și alte utilaje în teren. Până atunci se va face curățenie pe amplasament, amenajare inclusiv pentru locurile de parcare. Așteptăm ca Primăria Municipiului Iași să finalizeze calea de acces pentru SRU, cea care dă din drumul național, pentru a nu perturba liniștea locuitorilor din cartierul Roua”, a declarat Cristina Gafton, manager de proiect Spitalul Regional de Urgență Iași.

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va număra 850 de paturi și va fi o unitate medicală pluridisciplinară

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va fi desfăşurat pe o suprafaţă de teren de 120.000 de metri pătraţi, în zona Moara de Vânt şi va avea o suprafaţă construită totală de 202.689 de metri pătraţi.

SRU Iaşi va avea nouă etaje, 850 de paturi şi 20 de săli de operaţie. Valoarea totală a proiectului este estimată la 668 de milioane de euro, bani alocaţi din fonduri europene, un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat.

„Spitalul Regional de Urgentă Iaşi va fi un spital pluridisciplinar, pacientul nu va mai fi plimbat între spitale, nu vom prelua servicii doar de la Spitalul «Sf. Spiridon», ci și de la Spitalul de Copii, de la Spitalul «Parhon», dar și de la alte spitale din Iaşi”, a transmis Cristina Gafton, manager de proiect spitale regionale în cadrul Ministerului Sănătății.

Comentarii
  • Niște târâturi politice. De ce nu au început lucrările acum 1,3,5 ani? De ce fix înainte de alegerile locale ei aduc buldozere să creadă ieșenii că fac treabă? Oricum după alegeri rămânem doar cu șanțurile. Nu ne-ați convins putorilor incapabile, ieșenii vor vota în funcție de realizări, nu de promisiuni.

  • Nu mai prostiți ieșenii cum vreți voi. De proiecte, schițe, promisiuni și laude suntem sătui. Nu ați făcut nimic concret pentru Iași de când sunteți la putere. E timpul să-i lăsați pe alții să facă.

  • Nepoții noștri, când vor avea 40 de ani,vor fi primii pacienți consultați in acest spital.
    Are cineva altă părere?

Adauga un comentariu