Local

Mai mulți ieșeni au ajuns în cătușe, bănuiți de furturi și tâlhării! Ce riscă dacă sunt găsiți vinovați?

Publicat: 01 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mai mulți ieșeni au ajuns în cătușe bănuiți de furturi și tâlhării Ce riscă dacă sunt găsiți vinovați
Ieșenii suspectați pentru furt și tâlhărie au fost reținuți de polițiști 

În ultimele zile, mai mulţi indivizi au ajuns în cătușe după ce au fost identificați de polițiști, fiind suspectați de comiterea unor infracțiuni. Ieșenii având mai puțin de 30 de ani și-au făcut curaj și au pus ochii pe bunurile unor cetățeni. Ulterior ar fi pus mâna pe ele, însă nu au ajuns prea departe. În final, oamenii legii i-au luat cu ei la secție pentru declarații. Acum riscă chiar și închisoarea dacă se dovedește că au fost vinovați de faptele imputate.

Indivizii bănuiți de comiterea unor infracțiuni contra patrimoniului au ajuns în cătușe și se află în custodia polițiștilor ieșeni. Recent, un tânăr a fost dat pe mâna procurorilor după ce a fost suspectat că s-a folosit de violență pentru a pune mâna pe bunurile unor persoane.

În aceeași zi, polițiștii din Hârlău au reținut doi adolescenți care ar fi spart patru locuințe dintr-un sat din județul Iași și au furat mai multe obiecte, printre care și un televizor. Urmează să se facă cercetări pentru a se stabili dacă sunt sau nu vinovați.

o masina de politie
Polițiștii au efectuat investigații pentru cazurile recente de furt

Trei ieșeni au ajuns în cătușe după ce au încălcat legea

un barbat care se furiseaza in casa
Doi tineri au duși la secție, bănuiți că, vreme de 3 luni, ar fi spart 4 locuințe dintr-o comună din Iași

Poliția din Iași s-a ocupat recent de mai multe cazuri legate de furturi și tâlhării. Poliţiştii au efectuat investigații și au identificat suspecții faptelor pe care le cercetează. Astfel, agenţii din cadrul Secției I de Poliție au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 28 de ani pentru tâlhărie calificată.

„Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în seara zilei de 28 mai 2022, prin exercitarea de acte de violență, acesta ar fi sustras telefoanele mobile a două persoane”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Anca Vîjiac.

Un alt caz este cel al unor tineri de 18 şi, respectiv, 19 ani, care au fost reținuți pentru 24 de ore, bănuiți de furt calificat.

„În perioada septembrie 2021-ianuarie 2022, în timpul nopții, cei 2 au sustras bunuri (un flex, 2 mașini de găurit, un pistol de lipit, un televizor, o butelie, o mașină de spălat rufe), din 4 locuințe, din comuna Belcești”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Aceștia vor fi duși în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău.

un barbat cu 2 telefoane in mana
Un bărbat riscă să își distrugă viața pentru două telefoane

Judecătorii ieșeni au trimis la închisoare 2 indivizi, pentru furt

 un barbat in catuse condus de politist
Recent, oamenii legii au pus în aplicare un mandat de executare a închisorii față de un bărbat condamnat pentru furt

În aceeași perioadă, polițiștii au pus în aplicare un mandat de executare a închisorii pentru un bărbat de 61 de ani.

„Pe data de 28 mai 2022, agenții din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 6 luni de închisoare, emis de Judecătoria Iași, pe numele unui bărbat de 61 de ani. Acesta a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Pe baza mandatului, bărbatul a fost depus în penitenciar, în vederea executării pedepsei”, a subliniat purtătorul de cuvânt IPJ Iași.

De asemenea, în luna mai 2022, Florin Radu Ivan a fost condamnat la închisoare la Judecătoria Iași pentru furt. Acesta va sta 5 ani și 8 luni la închisoare după ce ar fi furat niște articole vestimentare de la un brand renumit din mall. După ce a fost dat de gol de alarma pusă la ieșire, acesta a fost fugărit de paznicii magazinului și nu a reușit să scape.

Judecătorii au aplicat această pedeapsă aspră din cauza antecedentelor penale ale bărbatului, el având condamnări anterioare pentru furt și tâlhărie calificată. Cetățenii care au încălcat legea și au sustras bunuri au ajuns în cătușe și riscă pedepse cu închisoarea.

Adauga un comentariu