Scena artistica din Romania

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea. Ce au descoperit anchetatorii

Publicat: 29 mart. 2021
Maia Morgenstern, machiata strident, priveste pe geam
Marea actrita Maia Morgenstern a fost amenintata cu moartea printr-un mesaj semnat “Din partea AUR”.

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea și a depus o plângere la poliție. Pe contul acesteia de Facebook, a fost publicat mesajul de amenințare. Actrița l-a făcut public sâmbătă (27 martie), în ziua de Pesach, sărbătoarea evreiască.

Direcția de Investigații Criminale a început urmărirea penală pentru infracțiunea de amenințare.

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea

În urma analizării mesajului de către Direcţia de Investigaţii Criminale, s-a ajuns la concluzia că adresa de IP de a autorului nu este cea reală. Oamenii legii au investigat dacă adresa de email folosită de autorul amenințării este asociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web, dar nu a fost descoperită nicio astfel de legătură.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 1 în vederea continuării cercetărilor.

Mesajul amenințător a fost transmis pe toate adresele oficiale ale Teatrului Evreiesc de Stat

Mesajul de amenințare a fost transmis pe toate adresele oficiale ale Teatrului Evreiesc de Stat și a era semnat: “Din partea AUR”. Liderul AUR, George Simion, a precizat că se dezice de acest mesaj și că condamnă acest gest. Potrivit acestuia, expeditorul nu poate fi membru al partidului.

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan: „Cutremurător mesajul primit de marea actriță Maia Morgenstern chiar astăzi, de Ziua Teatrului! Sper că instituțiile abilitate să îl găsească pe acest descreierat și să îl trimită unde îi este locul, la psihiatrie sau după gratii!

Îmi doresc ca mesajul să nu aibă nicio legătură cu formațiunea politică AUR, așa cum invocă sceleratul. Românii nu împărtășesc astfel de mesaje pline de venin, ură și antisemitism, mai ales că ne pregătim cu toții de sfintele sărbători pascale și de Învierea Domnului!

Mesajul primit de marea actriță trebuie luat în serios de autorități! Pentru noi toți, Maia Morgenstern este o mare artistă, care a bucurat și emoționat generațîi întregi și suntem cu toții alături de domnia sa”.

Dacian Ciolos i-a luat apărarea actriței

Eurodeputatul Dacian Cioloș: „Mesajul cu amenințări incalificabile antisemite adresat marii noastre actrițe Maia Morgenstern și Teatrului Evreiesc de Stat nu poate rămâne fără consecințe penale asupra autorului sau autorilor. Sunt șocat de violența de limbaj, atitudinea extremistă, de intoleranța etnico-religioasă și rasismul scrisorii făcute publice de doamna Maia Morgenstern.

Credeam că am învățat cu toții lecțiile istoriei și că acesta este un capitol încheiat. Instituțiile statului român trebuie să se autosesizeze de urgență, să identifice și investigheze aceste amenințări de neconceput. Sunt alături de Maia, de teatrul evreiesc și de toți cei care s-au simțit amenințați de această manifestare reprobabilă”.

Maia Morgenstern a fost jignită în public

Cunoscuta actriță Maia Morgenstern a povestit că a trăit clipe grele care au înfuriat-o și supărat-o, după ce a luat parte la un eveniment cultural public. Actrița a fost jignită în public, iar platforma Faceebok i-a șters o postare, după ce a folosit în rândurile scrise un anumit cuvânt.

Maia Morgenstern a fost amenințată cu moartea, iar Direcția de Investigațîi Criminale a început urmărirea penală pentru infracțiunea de amenințare.
Adauga un comentariu