Prima pagină » Eveniment-Social » Mâine încep înscrierile pentru examenul de Evaluare Națională 2024. Elevii vor susține probele în perioada 25-28 iunie
Mâine încep înscrierile pentru examenul de Evaluare Națională 2024. Elevii vor susține probele în perioada 25-28 iunie

Mâine încep înscrierile pentru examenul de Evaluare Națională 2024. Elevii vor susține probele în perioada 25-28 iunie

10 iun. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Marți, 11 iunie 2024, încep înscrierile pentru examenul de Evaluare Națională 2024 și se încheie vineri, 14 iunie 2024. De asemenea, vineri, elevii care sunt în clasa a VIII-a intră în vacanța de vară.

Încep înscrierile pentru examenul de Evaluare Națională 2024

Elevii clasei a VIII-a au intrat în ultima săptămână de școală, înainte de vacanța de vară. Mâine, 11 iunie 2024, încep înscrierile pentru examenul de Evaluare Națională 2024, ce se încheie vineri, 14 iunie 2024. Înscrierea candidaților la Evaluarea Națională se va face automat de secretariatele școlilor.

Evaluarea Națională începe pe 25 iunie, când are loc proba scrisă la Limba română. Proba la Matematică se desfășoară în data de 27 iunie 2024, iar proba la Limba maternă – 28 iunie 2024. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate în data de 9 iulie 2024.

Elevii participanți la Evaluarea Națională 2024 sunt obligați să respecte regulile stricte impuse în sălile de examen. Este interzis ca aceștia să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau alte obiecte de acest fel. Candidații au obligația să depoziteze aceste obiecte în sala specială destinată depozitării obiectelor personale, conform metodologiei stabilite. Candidații care refuză să depoziteze obiectele menționate în sala desemnată de comisie nu vor fi primiți la examen.

Candidaților le este interzis să aibă asupra lor în sălile de examen, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare, alte asemenea obiecte ori în bănci orice fel de materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Aceste materiale includ manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați etc.

Admitere liceu 2024

Pentru al doilea an consecutiv, media claselor gimnaziale nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu. Înscrierile pentru admiterea la liceu, în 2024, vor începe pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie.

Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu CES, precum și cei care au fost repartizați, dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, care doresc să participe la etapa de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025, completează opțiunile în perioada 19-22 iulie 2023.

Candidații care au participat la prima etapă de admitere în învățământul profesional și dual și care nu au fost admiși completează opțiunile în fișele de înscriere în perioada 20-21 iulie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *