Local

Managerul interimar al Operei Naționale, Daniel Șandru: Softul pentru plata salariilor angajaților se află la procurorii DIICOT- LIVE VIDEO

Publicat: 05 mart. 2021
Daniel Șandru, managerul interimar al Operei Naționale Iași
Daniel Șandru, managerul interimar al Operei Naționale Iași

Managerul interimar al Operei Naționale, Daniel Șandru, Iași susţine o conferinţă de presă. Universitarul Daniel Șandru este noul director general interimar al Operei Naționale Române din Iași. Ministerul Culturii a fost cel care a decis înlocuitorul inculpatei Beatrice Rancea! Aceasta a fost suspendată din funcția de director al Operei din Iași pe 3 martie 2021.

Daniel Șandru a explicat faptul că prioritatea zero a noului director al Operei Naționale Iași este plata salariilor angajațiilor. Directorul interimar a spus faptul că, în aceste momente, softul care se ocupă cu plata salariilor se află la procurorii DIICOT. Totuși, managerul a dat asigurări că nu vor exista întârzieri la plata salariilor. Acestea vor fi virate pe data de 15 așa cum s-a întâmplat până acum. Din aceste perspective, deja s-au făcut demersuri la DIICOT. Redăm, integral, cele mai importante declarații făcute de managerul Daniel Șandru și Andrei Fermeșanu:

Daniel Șandru: Vă mulţumesc pentru participarea acestei prime conferinţe de presă.

Am discutat cu reprezentaţii celor două sindicate. Vreau să înţeleg problemele şi să ofer în cel mai scurt timp soluţii.

Îl am pe Andrei Fermesanu lângă mine.

Andrei Fermesanu: Cunosc reputaţia şi valoarea întregului colectiv al Operei Naționale Iași. Vă asigur de întreaga energie pentru a aduce spectacole frumoase.

Vreau ca toţi colegii să aibă o gândire conciliantă, cu energie pozitivă.

Problemele vor fi analizate punctual. Domnul manager este deschis la dialog. Pentru perioada următoare ne-am aplicat asupra repertoriului.

Luna se va încheia pe 24 cu un spectacol frumos. Sperăm ca mandatul domnului director să fie unul în care excelența să triumfe.

Daniel Șandru

Eu privesc spre viitor, spre 59 de zile pe care le am la dispoziţie. Vo irespecta sensibilitatea firească în care o regăsim în artişti, dar şi drepturile tuturor artiştilor. Vrem să trecem şi să ne eliberăm de tensiunea creată. Vrem să îi obişnuim pe spectatori cu ceea ce erau deja obişnuiţi, excelentă!

Am început munca de ieri, ne ocupăm să asigurăm că spectacolele nu vor fi afectate în niciun fel pentru că avem colaborări externe. Vom lua în seamă şi ceea ce se derulează sub aspect juridic din punctul de vedere al celor care au plecat de la Operă.

Am o experiență în aparatul Guvernamental. Timp de 3 ani am coordonat departamentul Centenar de la Primăria Iași. Vin din zona privată am fost director al revistei Timpul, aproape 4 ani de zile. Am făcut performanță din moment ce publicația a fost decorată de președintele Klaus Iohannis.

Tocmai pentru că nu vin din lumea artistică, vin pe principiul unui domn străin care vrea să mențină pacea, să ii strângem pe toți la aceeași masă si a găsi soluții.

Colegii mi-au adus în vedere o serie întreagă de probleme. Sunt interesat să le decantez cât mai repede și din punct de vedere artistic și din punct de vedere administrativ. Una dintre cele mai rapide probleme este asigurarea plata salariilor pe 15 martie. Trebuie rezolvată această chestiune, este o anchetă judiciară în curs. Softul de pe calculator se află la procurori. Nu există un risc să nu primească banii. Pe 15 martie vreau ca toți salariații Operei să-ți primească salariile.

Nu există deficit de personal. Există situații în care avem colaboratori externi. Vrem să găsim o formulă legală să continuăm acele colaborari.

Vreau să rămână o altă modalitate de manageriere a ONI. Vreau să fie un stil democratic de conducere. Vreau o apropriere către toate instituțiile culturale din Iași. Orașul are capacitatea, adunând toate instituțiile, să dea tonul activității culturale din România.

 

 

Comentarii
  • ok,am scapat de rancea,urmeaza ca omul meu (fermesanu)sa mi pregateasca drumul si sa mi puna covorul rosu cand voi ajunge mare manager la onri!!!!!era o gluma si sper sa nu se adevereasca niciodata!!!!

Adauga un comentariu