Titlurile zilei

Demisia managerului Operei Naționale Române din Iași, balerina Beatrice Rancea! Procurorii au pus-o sub control judiciar într-o anchetă de proporții a DIICOT! (Exclusiv)

Publicat: 03 mart. 2021
Balerina Beatrice Rancea, managerul Operei Naționale Române din Iași, dusă la audieri de procurorii DIICOT
Chiar dacă demisia ar fi fost un gest moral, Beatrice Rancea nu va mai fi șefa Operei Naționale Române, având în vedere că a fost pusă sub control judiciar de către procurorii DIICOT. Potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații

Balerina Beatrice Rancea, cercetată de procurori că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals, nu mai poate fi manager al Operei Naționale Române din Iași! Chiar dacă demisia ar fi fost un gest moral, Beatrice Rancea nu va mai fi șefa instituției, având în vedere că a fost pusă sub control judiciar

După 10 ani, balerina Beatrice Rancea, cercetată de procurori că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals, pleacă pe ușa din dos din poziția de manager al Operei Naționale Române din Iași (ONRI). Beatrice Rancea este suspectată de abuzuri și ilegalități grave. Chiar dacă demisia ar fi fost un gest moral, Beatrice Rancea nu va mai fi șefa instituției, având în vedere că a fost pusă sub control judiciar. Potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații, printre care „să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta”.

Potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, Beatrice Rancea trebuie să respecte anumite obligații

Detaliat, potrivit Codului de procedură penală, în perioada în care se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte anumite obligații. De exemplu, „aceasta trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de Poliție desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de Poliție sau ori de câte ori este chemat”.

De asemenea, „organul judiciar care a dispus măsura poate impune inculpatului ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte una sau mai multe dintre următoarele obligații: să nu depășească o anumită limită teritorială, fixată de organul judiciar, decât cu încuviințarea prealabilă a acestuia, să nu se deplaseze în locuri anume stabilite de organul judiciar sau să se deplaseze doar în locurile stabilite de acesta”. Mai departe, inculpatul nu se poate apropia „de persoana vătămată sau de membrii familiei acesteia, de alți participanți la comiterea infracțiunii, de martori ori experți sau de alte persoane anume desemnate de organul judiciar și să nu comunice, direct sau indirect, pe orice cale, să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență, să se supună unor măsuri de control”, se mai arată în legislație.

Zăngănit de cătușe la Opera Națională Română din Iași

Momente șocante, chiar pe 1 martie 2021, la Opera Națională Română din Iași! Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Iași, au efectuat 26 de percheziții în municipiile Iași și București. Ancheta vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de delapidare și fals. Anchetatorii au menționat că este vorba despre un prejudiciu de 5 milioane de lei.

De peste 10 ani, Beatrice Rancea este acuzată de abuzuri și ilegalități grave. Acest moment reprezintă o pată pe imaginea culturală a Iașului și a oamenilor valoroși din domeniu. Decent ar fi ca, până la finalizarea anchetei, Ministerul Culturii să decidă suspendarea managerului Beatrice Rancea, având în vedere suspiciunile care planează. Marius Aftaragaci, liderul Sindicatului ARTIS Moldova, susține că au fost întocmite 3 rapoarte privind activitatea managerului ONRI și, numai la Iași, s-au descoperit 142 de nereguli. Astfel, deși a fost acuzată de nenumărate abuzuri, inclusiv față de propriii angajați, managerul nu a avut tăria de caracter să își semneze demisia. Continuă să fie susținută de oamenii din partidele politice care au interese ascunse.

Comentarii
  • La București hoții se calcă pe picioare unii pe alții și nu mai au loc. Soluția? Îi trimit în județe șefi la instituții cheie. Rezultatul? Calitatea slabă a spectacolelor și funcționalității instituțiilor. De ani buni nu mai merg la teatru sau la opera din Iași pentru că banii dați i am regretat.

  • Ea se dadea mereu nevinovata si spunea ca totul este in absolut regula. Dubios este faptul ca si Curtea de conturi (politizata si asta) a spus ca nu vede nici o neregula. Ori astia sunt mana in mana, ori bubuie de prostie, ori sunt neamuri. Iar acum, buba a explodat. Nu ajungi cu una cu doua sub control judiciar. Si Chirica zambeste, dar si el sta nasol cu dosarul la Parchet (depinde ce vrea sa faca procurorul). Dar pe de alta parte nu cred ca se lasa cu puscarie. Inafara de Nichita si Fenechiu, cam toti bugetarii cu staif din Iasi n-au vazut puscaria.

  • Hoți! Porci de hoți! Nu se mai satură de furat și de a obține bani nemunciți. Asta e realitatea! Au sânge furtul, hoția, ilegalitatea, nemunca, escrocheria și multe alte calități murdare. Indiferent de ce statut social au. În realitate sunt niște infractori ordinari.

  • Ei, cum e…. putin praf si mai multa actiune: Rancea sub control judiciar. In cazul lui Alexe mult praf si zgomot…..Alexe e liber si e sef maxim la CJ!!!

  • Kostel a sponsorizat unde trebuie și deocamdată are timp să-și facă aprovizionarea cu ceva săpun parfumat —că nu se știe cînd primește vre-o sponsorizare de mărțișor de la dna—-

  • Camera de conturi de la Iași este o adunătură de figuri masculine triste și de țațe gospodine,care foste contabile, care foste secretare,care foste sau actuale amante cu ifose de organ de control, în fapt o gașcă de neprofesioniști cocoțați acolo politic,de aici și rezultatele acestea bune pe la toate instituțiile. De-un par exemplu, revin la DGASPC, acolo toate controalele de la Camera de Conturi s-au finalizat ok cu șpaga de rigoare la plic,nu-i așa domnule Ticu? Sforar mic care ești tu…

Adauga un comentariu