Culinar

Mâncare de gutui de post. Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și rafinat

Publicat: 16 nov. 2022
Mâncare de gutui de post. Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și rafinat
Mâncarea de gutui de post este gustoasă, aromată și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat.

Delicioasa mâncare de gutui de post este ideală atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu în zilele cu restricții alimentare. Acest preparat este ușor de făcut, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta cu care vei obține un preparat gustos și rafinat.

Mâncare de gutui de post

În zilele cu restricții alimentare ne putem bucura de gustul unor mâncăruri delicioase și sănătoase. Pe placul multora dintre noi este savuroasa mâncare de gutui de post, aromată și cu un aspect deosebit. Pentru acest deliciu avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu o mâncare irezistibilă.

Gutuile sunt bogate în vitamine și pot fi folosite în pregătirea unor delicii de casă deosebite. De exemplu, dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert rafinat și aromat, ideală este prăjitura cu dulceață de gutui. Mai mult, în plin sezon de toamnă gospodinele pregătesc și o marmeladă de gutui savuroasă și fină.

Pnetru iubitorii de deserturi tradiționale făcute ca pe vremea bunicii putem face o prăjitură cu gutui caramelizate, pufoasă și gustoasă. Acest desert este alegerea perfectă la mesele festive alături de alte prăjituri rafinate.

Mâncarea de gutui de post este un adevărat deliciu în zilele cu restricții alimentare. Pentru a face acasă acest preparat, avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Rețeta unui preparat gustos și aromat

Dacă vrem să pregătim acasă o mâncare de gutui de post, vom avea nevoie de 5 gutui bine coapte, 5 linguri de zahăr tos, 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 lingură de făină, jumătate de linguriță de sare grunjoasă și 500 ml de apă.

Mâncărica de gutui de post se poate găti la tigaie sau la ceaun și poate fi păstrată la frigider câteva zile. Mai întâi se spală gutuile, se taie în jumătate și se curăță de semințe și cotor. După aceea, se taie în felii subțiri. Într-un bol se amestecă făina împreuă cu o cană de apă. Se pune în tigaie puțin ulei la încins și se călesc ușor feliile de gutui până capătă o textură moale și o culoare ușor maronie.

Se scot feliile de gutui călite pe o farfurie. În uleiul încins din tigaie se pune zahărul și se amestecă până când acesta se topește și capătă o culoare de caramel. Când zahărul s-a topit complet se stinge cu o cană cu apă. Se amestecă din nou la foc mic, apoi se toarnă și compoziția din apă și făină pregătită anterior.

După ce compoziția dă în clocot se pun gutile călite și sare după gust. Se lasă la fiert timp de 15 minute până când zeama se îngroașă ușor și capătă o textură de sos. Când este gata, se ia mâncarea de gutui de pe foc și se lasă la răcit apoi se servește. Cu siguranță vom obține un preparat savuros.

Mâncarea de gutui de post este gustoasă, aromată și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat. Acest deliciu este ideal în zilele cu restricții alimentare, dar poate fi pregătit ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat savuros și sănătos.




Adauga un comentariu