Culinar

Mâncare de spanac cu orez, gustoasă și ușor de făcut. Rețeta simplă pentru un preparat culinar de post

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mâncare de spanac cu orez gustoasă și ușor de făcut. Rețeta simplă pentru un preparat culinar de post
În zilele de post, putem pregăti acasă foarte ușor o mâncare de spanac cu orez, sănătoasă și gustoasă.

În zilele cu restricții alimentare, ideală este delicioasa mâncare de spanac cu orez, gustoasă și ușor de făcut. În sezonul de primăvară, se recomandă revitalizarea organismului cu bucate sănătoase și bogate în vitamine. Mâncarea de spanac cu orez este opțiunea perfectă și pentru cei care vor să se mențină în formă sau să slăbească într-un mod echilibrat. Iată rețeta simplă pentru un preparat culinar de post.

Mâncare de spanac cu orez, gustoasă și sănătoasă

În perioada postului și nu numai, ideală este mâncarea de spanac cu orez. Acest preparat culinar este ușor de făcut și reprezintă o sursă bogată de vitamine pentru organism. Mai mult, mâncărurile cu spanac și orez sunt hrănitoare, dietetice și pot fi alese cu încredere de cei care vor să slăbească.

Pe lângă mâncarea de spanac cu orez, putem pregăti acasă rapid și o supă de roșii cu orez, dietetică și gustoasă sau o mâncare de urzici cu orez. Dacă vrem să ne bucurăm de un preparat culinar delicios și hrănitor putem pregăti rapid o tartă cu spanac și brânză sau putem opta pentru spectaculoasele rețete cu ciuperci champignon.

Mâncarea de spanac cu orez este ideală în sezonul de primăvară, în perioadele de post, dar și atunci când vrem să ne menținem în formă și să scăpăm de kilogramele în plus într-un mod sănătos.

Rețeta simplă pentru o mâncare de post delicioasă

Pentru a pregăti o mâncare de spanac cu orez, avem nevoie de câteva ingrediente precum 500 g de spanac proaspăt, 1 ceapă, 100 g orez, ulei de floarea soarelui, 1 cană cu apă, sare, 1 lingură de bulion, zeamă de lămâie și puțin piper.

Mâncarea de spanac cu orez se prepară rapid, însă gustul este pe placul tuturor celor de la masă. Mai întâi se spală bine spanacul și se pune în apă clocotită cu puțină sare. După aceea se scurge bine și se lasă la răcit. Între timp se spală bine orezul și se pune la fiert împreună cu ceapa călită, puțin ulei, piper și sare. După ce orezul a fiert suficient, se lasă la răcit.

Ulterior, se adaugă spanacul în orezul fiert, se pune bulionul, sarea, zeama de lămâie și se amestecă bine. La final, se pune un pic de apă, puțin ulei și se dă la cuptor pentru câteva minute pentru ca sosul să scadă puțin.

Cu siguranță vom obține o delicioasă mâncare de spanac cu orez, sănătoasă și perfectă în zilele de post. Este ușor de făcut și hrănitoare, fiind o sursă bogată de vitamine pentru organism.

Dacă pregătim această mâncare în zilele fără restricții alimentare, putem adăuga și puțină carne de pui sau alte ingrediente gustoase precum usturoi verde, roșii proaspete, smântână sau verdețuri care vor oferi un plus de savoare.

Mai mult, putem pregăti și o salată de spanac, ușoară, sănătoasă și perfectă în sezonul de primăvară. Aceasta poate fi servită împreună cu carne de pui, bucurându-ne de o masă delicioasă.

În zilele de post, putem pregăti acasă foarte ușor o mâncare de spanac cu orez, sănătoasă și gustoasă. Pentru a face acest fel de mâncare avem nevoie de puține ingrediente, însă rezultatul va fi un preparat culinar delicios și hrănitor.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu