Culinar

Mâncare de urzici cu orez, ideală în sezonul de primăvară. Rețeta simplă a unui preparat culinar sănătos și gustos

Publicat: 21 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mâncare de urzici cu orez ideală în sezonul de primăvară. Rețeta simplă a unui preparat culinar sănătos și gustos
Atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat culinar sănătos și ușor de făcut acasă, cea mai bună alegere este delicioasa mâncare de urzici cu orez.

Delicioasa mâncare de urzici cu orez este ideală în sezonul de primăvară. Este cunoscut faptul că urzicile au numeroase beneficii pentru organism, fie că sunt folosite pentru prepararea ceaiurilor, fie sunt adăugate în ciorbe sau diverse mâncăruri savuroase.

Curele cu urzici sunt recomandate pentru detoxifiere, pentru îmbunătățirea sistemului imunitar, dar și pentru a scăpa de kilogramele în plus. Iată rețeta simplă a unui preparat culinar sănătos și gustos.

Cea mai bună mâncare de urzici cu orez în sezonul de primăvară

În perioadele de post sau atunci când vrem să ne bucurăm de un preparat gustos și ușor, ideală este mâncarea de urzici cu orez. Acest preparat culinar este recomandat și persoanelor care se află la dietă și își doresc să scape de kilogramele în plus.

Mai mult, urzicile consumate cu regularitate ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar, la reglarea tensiunii arteriale și la prevenirea sau tratarea anemiei.

Urzicile preparate împreună cu orezul sunt extrem de sănătoase pentru organism, bucurându-ne de un preparat culinar savuros și dietetic. Cei care doresc să se mențină în formă pot opta și pentru dieta cu orez, hrișcă și grâu, dar și pentru supa de roșii cu orez.

Medicii ne recomandă alimentele fără gluten pentru a avea un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată. Orezul poate fi inclus și în alte preparate gustoase precum budinca de orez cu mere, iar dacă pregătim un mucilagiu de orez, acesta ne va ajuta să scăpăm de disconfortul abdominal și de durerile de burtă, mai ales la copii.

Urzicile sunt folosite și în tratamentele cosmetice, iar ceaiul de urzică pentru păr are efecte miraculoase asupra podoabei capilare. În ceea ce privește preparatele culinare, mâncarea de urzici cu orez este alegerea perfectă pentru sezonul de primăvară.

Cum să pregătești rapid un preparat culinar gustos și sănătos

Pentru a găti acasă o mâncare de urzici cu orez, avem nevoie de câteva ingrediente precum 350 g urzici, 2 căni de orez, ceapă, usturoi, sare și ulei de floarea soarelui.

Mâncarea de orez cu urzici se face foarte ușor, iar la final ne vom bucura de un preparat sănătos și hrănitor. Mai întâi se spală bine urzicile și se opăresc. Se scurg de apă, dar se păstrează zeama lor. După aceea, se toacă urzicile mărunt.

Într-o tigaie se pune ceapa mărunțită și se călește până capătă o culoare ușor maronie. Se adaugă 2 căței de usturoi tăiați mărunt, 2 linguri de ulei, puțină sare și apă. După ce ceapa s-a călit împreună cu usturoiul, se adaugă orezul bine spălat înainte. Se amestecă bine după care se pun urzicile tocate mărunt.

Peste compoziție se pune și puțină zeamă rămasă de la fierberea urzicilor. După ce se lasă la fiert câteva minute, se pune compoziția într-un vas în care se mai adaugă restul de zeamă de la urzici și se amestecă bine.

După aceea se pune la cuptor până când fierbe orezul. Mâncărica de orez pregătită la cuptor va fi mult mai gustoasă și fină. Acest preparat este ideal în perioadele de post, dar poate fi savurat oricând împreună cu câteva chifteluțe din carne.

Atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat culinar sănătos și ușor de făcut acasă, cea mai bună alegere este delicioasa mâncare de urzici cu orez. Aceasta este perfectă în sezonul de primăvară, urzicile fiind recomandate deoarece au numeroase beneficii pentru organism.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu