Culinar

Mâncare felul 2 cu carne de porc. Cea mai suculentă și aromată rețetă pentru un gulaș de excepție

Publicat: 29 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mâncare felul 2 cu carne de porc. Cea mai suculentă și aromată rețetă pentru un gulaș de excepție
Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de 450 gr de carne de porc

Cele mai multe gospodine optează pentru mâncare la felul 2 cu carne de porc. Carnea de porc este un tip de carne foarte gustoasă și ușor de gătit. Carnea de porc se prăjește foarte bine, grăsimea ei topindu-se ușor. Mușchiul, omoplatul, șunca, pieptul sunt potrivite pentru prăjit sau coacere.

Preparatele din carne de porc se potrivesc bine alături de nuci, fructe, prune uscate și miere. Alături de aceste ingrediente se potrivește foarte bine și tartarul de vită. Iar carnea de porc la cuptor se poate servi cu sos dulce-acru sau cu sosuri de brânză și muștar și cu ierburi proaspete. Un gulaș de porc pregătit într-o tigaie cu sos este o mâncare pentru felul 2 extrem de grozavă.  Gulașul de porc la tigaie cu sos este un preparat minunat pentru o cină în familie la fel cum sunt și șnițele de porc. Acest fel de mâncare poate fi servit cu orice garnitură. Combinația cu piure de cartofi este de obicei cea mai delicioasă, dar pastele, hrișca sfărâmicioasă și orezul fiert sunt de asemenea excelente. Felul de mâncare este aromat, suculent, în combinație cu ierburi proaspete arată deosebit de apetisant.

gulas cu carne de porc intr-o farfurie pe o masa
Un gulaș de porc pregătit într-o tigaie cu sos este o mâncare pentru felul 2 extrem de grozav

Mâncare felul 2 cu carne de porc. De ce ingrediente vei avea nevoie pentru a pregăti gulașul

Pentru a pregăti felul de mâncare vei avea nevoie de 450 gr de carne de porc, o ceapă de dimensiune medie, un morcov, făină de grâu o linguriță și o lingură de pastă de tomate. De asemenea, vei avea nevoie de sare și două pahare cu apă. Pentru a aromatiza felul de mâncare pregătește un amestec din piper măcinat, paprica și piper picant.

Pentru a găti un gulaș de porc într-o tigaie cu sos, luați carne de porc, orice tip va merge, important este ca aceasta să nu fie prea grasă. Acest sfat este recomandat de a fi urmat și atunci când pregătești o tochitură de porc cu cârnați. Pregătiți morcovul, ceapa, făină, pastă de roșii, sarea, condimentele, uleiul de floarea soarelui și apa.

gulas cu carne de porc intr-o farfurie pe o masa
Gulașul de porc la tigaie cu sos este un preparat minunat pentru o cină în familie

După care tăiați carnea de porc în bucăți mici. Carnea se taie în felul acesta și atunci când o pregătești pentru a umple cârnații de casă. În uleiul de floarea soarelui încălzit, prăjiți rapid carnea de porc pe toate părțile, astfel încât carnea să fie sigilată. În timp ce carnea este prăjită, înăbușită, curățați legumele.

Tăiați ceapa și morcovii în cubulețe mici, adăugați ceapa tocată și condimentele, la această etapă a gătirii este recomandat să nu sărați. Ulterior, toate alimentele se amestecă repede, se lasă ceapa să fiarbă puțin cu carnea. Și imediat se pun morcovii în tigaie. După care, se amestecă totul bine și se ține la foc până când legumele sunt fierte pe jumătate.

Când trebuie să adaugi făina. Metoda cea mai ușoară pentru a pregăti deliciosul sos

Adăugați făina în strat subțire peste conținutul cratiței din moment ce observi că legumele sunt pe jumătate gătite și amestecați-o imediat cu o spatulă în amestecul de carne și legume. Este foarte important ca făina să se distribuie într-un strat subțire și să nu se formeze cocoloașe.

Acum adăugați pasta de roșii în tigaie. Ulterior turnați în conținutul tigăii apă fierbinte sau clocotită, dacă adaugi apă rece, carnea se face „de lemn”, și va dura mai mult să se gătească. Se amestecă gulașul de porc, și se adaugă sare după gust și frunza de dafin. Ulterior, se acoperă și se fierbe la foc mic timp de aproximativ o jumătate de oră, de fapt, cu cât mai mult, cu atât este mai gustos. Principalul lucru, asigurați-vă că vasul nu arde, este mai bine să luați o tigaie cu un strat foarte gros.

un bol cu gulas de porc si o lingura de lemn peste farfurie
Acest fel de mâncare poate fi servit cu orice garnitură

Aceștia sunt principalii pași pentru a pregăti un gulaș de porc la tigaie cu sos. Când serviți, adăugați ierburi proaspete și câteva rondele de ardei iute proaspăt . Gulașul de porc într-o tigaie cu sos poate fi gătit cu adăugarea de legume suplimentare, precum morcovi, ardei gras, rădăcină de pătrunjel, țelină sau păstârnac. Cel mai adesea, se folosește o combinație de ceapă și morcovi. Acest combo adaugă textură și gust suplimentar gulașului. Principalul lucru este că obții un sos de roșii bogat, gros, pe bază de făină. Uneori se condimentează și cu smântână, înmoaie o parte din asprimea sosului de roșii, dar asta este după gustul tău.

Pentru a obține o mâncare pentru felul 2 cu carne de porc perfect trebuie să alegi cu grijă vasul în care vrei să gătești gulașul. O tigaie greșită poate strica chiar și cea mai bună rețetă. Orice uleiuri sunt bune numai până când se atinge o anumită temperatură, care este numit și punctul de fum. Din moment ce uleiul începe să ardă formează în el substanțe toxice, inclusiv cancerigene. De asemenea, pasta de roșii din această rețetă poate fi înlocuită cu roșii în suc propriu, roșii proaspete sau ketchup.

gulas cu carne de porc intr-o cratita pe o masa
Preparatele din carne de porc se potrivesc bine alături de nuci, fructe, prune uscate și miere
Adauga un comentariu