Actualitate

Marcel Boloș și Sebastian Burduja, propunerile de nominalizare pentru ministerele Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv Cercetării, Inovării și Digitalizării

Publicat: 02 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Boloș și Sebastian Burduja propunerile de nominalizare pentru ministerele Investițiilor și Proiectelor Europene respectiv Cercetării Inovării și Digitalizării
Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, luni, propunerile de nominalizare pentru ministerele Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv Cercetării, Inovării și Digitalizării

Premierul Nicolae Ciucă i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis, luni, propunerile de nominalizare pentru ministerele Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis astăzi președintelui României, Klaus Werner Iohannis, propunerile de nominalizare pentru portofoliile ministerelor Investițiilor și Proiectelor Europene, respectiv Cercetării, Inovării și Digitalizării, informează, luni, Guvernul.

Pentru funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene este propus Ioan Marcel Boloș, iar pentru funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării este propus Sebastian Burduja.

Cine sunt Marcel Boloș și Sebastian Burduja

Marcel Boloș ocupă acum funcția de ministru al Cercetării, dar și pe cel de interimar la Investiții și Proiecte Europene. El a fost în 2020, în guvernul Orban, ministru la Fonduri Europene.

Sebastian Burduja e șeful organizației PNL din Sectorul 1. În vârstă de 36 de ani, Sebastian Burduja a intrat în atenția publică în 2009 când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL, dar nu a avut nici un succes politic sau profesional major.

Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, a fost vicepreședintele băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații.

Adauga un comentariu