Actualitate

Marcel Ciolacu a prezentat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL! Ce scrie în această

Publicat: 17 aug. 2020
Marcel Ciolacu a prezentat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL
Marcel Ciolacu a prezentat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD şi şeful Camerei Deputaţilor, a prezentat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL. Textul moţiunii de cenzură nu a fost făcut public în intregalitate ci doar câteva pasaje din el au fost date publicării. Conform în textul moţiunii de cenzură, reprezentanţii Guvernului şi-au pierdut din credibilitate.

Marcel Ciolacu a prezentat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL

În textul de moţiune se arată faptul că, conform PSD, Guvernul PNL şi-a pierdut din credibilitate pentru că au gestionat în mod deficitar pandemia de coronavirus. În altă ordine de idei, moţiunea arată faptul că deşi Guvernul a avut ieşiri publice prin care atrăgea atenţia asupra faptului că virusul este unul grav, tocmai Guvernul nu respecta măsurile impuse:

„Chermezele PNL în vremea pandemiei. Reprezentanții Guvernului și-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia. Au spus pe gură că virusul e deosebit de grav, dar s-au purtat ca și cum virusul n-ar fi existat, petrecând fără mască și fără distanțare în clădirea guvernului sau dând petreceri în restaurante cu zeci de invitați și interlopi. Au încălcat toate regulile pe care le-au impus cetățenilor”, se arată în moțiunea de cenzură a PSD.

Guvernul PNL nu a ţinut cont de recomandările medicilor

În moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PNL se arată faptul că acesta nu a respectat recomandările medicilor spunând faptul că, prin nerespectarea regulilor impuse chiar de ei, au sfidat un popor întreg care a respectat măsurile impuse. Aceştia dau un exemplu concret, un exemplu în care Klaus Iohannis a fost văzut de toată Europa neavând masca la Bruxelles, asta în timp ce interlocutorii lui aveau măsura de protecţie:

„S-au purtat ca și cum s-ar fi aflat deasupra legii și a coronavirusului! Au sfidat un întreg popor pe care l-au forțat să respecte reguli și restricții, pe care ei înșiși le-au călcat în picioare fără nicio jenă! O națiune întreagă l-a văzut pe șeful statului român, Klaus Iohannis, stând impasibil, fără mască la reuniunile de la Bruxelles, într-un contrast jenant cu ceilalți lideri politici europeni care se conformaseră regulilor de protecție. O națiune întreagă l-a văzut pe șeful Executivului, Ludovic Orban, fără mască, fără distanțare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului, după ce tocmai instituise pentru populație obligația de a purta masca în spațiile închise!

O națiune întreagă a văzut bairamul dat de Virgil Guran în luna mai, petrecerea lui Rareș Bogdan cu 100 de invitaţi din restaurantul deschis special la Cluj, șueta politică organizată de ministrul Costel Alexe cu 100 de liberali înghesuiți fără măști în salonul unui alt restaurant de la Iași. Acestea sunt contraexemplele pe care românii le-au văzut. Toate aceste chermeze ale PNL din timpul pandemiei sunt o rușine națională! Sunt o sfidare la adresa cetățenilor obișnuiți care au fost obligați să stea în casă izolați”, se mai arată în moțiunea de cenzură.

Pe perioada pandemiei s-au luat măsuri contradictorii

Conform textului de moţiune depus de PSD, Guvernul Orban a pierdut controlul asupra pandemiei din momentul ce au început să ia măsuri contradictorii. De la ordonanţele militare emise de Guvern, care erau reglementate imediat după ce se dădeau, până la faptul că romanii nu mai puteau ţine pasul cu schimbările impuse de guvernanţi:

„O altă cauză majoră a pierderii controlului asupra pandemiei de către Guvernul Orban 2, a fost seria nesfârșită de decizii și măsuri contradictorii. La început au fost contradicțiile dintre Ordonanțele militare din starea de urgență. Ceea ce se reglementa într-o ordonanță se anula în ordonanța următoare, pentru ca apoi peste încă două sau trei ordonanțe să se revină la reglementarea inițială. Românii nu mai puteau ține pasul cu schimbările diametral opuse de la o zi la alta. Atunci a avut loc trimiterea românilor la export. Nu a contat sănătatea muncitorilor români, înghesuiți în autobuze, în aeroporturi și în avioane.

Pentru Iohannis și Orban a contat doar câștigarea bunăvoinței de la Înaltele Porți ale Europei

Pentru Iohannis și Orban a contat doar câștigarea bunăvoinței de la Înaltele Porți ale Europei, de unde veniseră apeluri pentru forța de muncă ieftină din România. A urmat apoi lungă serie de contradicții între relaxările și restricțiile reglementate alandala de către Guvernul Orban. A fost greu de înțeles pentru români, de ce nu puteau circula în spațiu deschis în parcuri, dar aveau voie să se îngrămădească în spații închise în supermarketuri. Este greu de înțeles pentru români, de ce poți merge la plajă cu soțul din certificatul de căsătorie, dar nu poți merge cu propriul copil pe care îl crești în parteneriat civil. Este greu pentru orice cetățean să înțeleagă de ce în viziunea Guvernului este periculos să mergi la teatru, dar ești în siguranță când mergi la cazino sau când joci păcănele. Este greu de înțeles pentru cetățeni, de ce în localitățile sub cod roșu, este riscant pentru elevi să meargă la școală, dar este sigur să se organizeze alegeri în aceleași săli de clasă”, apreciază semnatarii moțiunii de cenzură.

Guvernul PNL a devalizat bugetul de stat

Acuzaţiile din moţiunea de cenzură împotriva PNL sunt foarte grave. Conform documentului, PNL-ul ar fi devalorizat bugetul de stat.

„Ca și cum toate acestea n-ar fi fost de-ajuns, raportul recent al Curții de Conturi privind cheltuielile publice în timpul stării de urgență a scos la iveală tunurile financiare incredibile date de guvernanți sub paravanul pandemiei. Raportul Curții de Conturi, pe care președintele Iohannis și premierul Orban se fac acum că nu-l văd, ca și cum nu ar fi existat niciodată, ne dezvăluie cea mai mare fraudă guvernamentală din ultimii 30 de ani.

Este de-a dreptul revoltător!

În timp ce le spuneau românilor să stea în casă în starea de urgență, cei din guvern prăduiau fără nicio jenă bugetul statului, cu măști neconforme, cumpărate pe șpăgi uriașe, la suprapreț, cu plăți ilegale pentru produse și servicii nelivrate, cu achiziții frauduloase prin care s-a drenat banul public către firmele clientelare de partid și către sediile de campanie ale PNL. În prezent, DNA investighează achiziții publice ilegale la UNIFARM de 140 milioane de euro. Hoția începe să iasă la suprafață, din aproape toate achizițiile făcute de Guvern în această perioadă. Pandemia a fost transformată într-o pande-mită generalizată”, se stipulează în moțiunea de cenzură.

Parlamentarii PSD susțin că, în această perioadă, „corupția și spaga” au ajuns până în Cancelaria Premierului.

„Printre cei care au dat șpăgi de sute milioane de euro se află și omul de încredere al lui Ludovic Orban, care tace culpabil când e întrebat dacă a avut discuții cu acea persoană în timpul pandemiei. Invocând siguranța sănătății publice, cei din guvern au tranzacționat viețile cetățenilor cu șpăgi și plăți ilegale de milioane și milioane de euro, din bugetul statului. (…) Cu România se împrumută cu 1.000 de euro de secundă! Guvernarea PNL este o guvernare pe datorie. Prezentul și viitorul țării sunt amanetate pe termen lung, din cauza incompetenței fără margini a acestui Guvern.

În numai 9 luni de guvernare, Ministrul Finanțelor Publice a împrumutat peste 105 miliarde lei, de 4 ori mai mult decât guvernarea PSD. Cu o viteză de împrumut de 1.000 euro pe secundă, ponderea datoriei guvernamentale a explodat la 40% din PIB în luna mai 2020. (…) Românii plătesc acest preț al incompetenței PNL pentru că, pentru cineva nepriceput în economie, e mult mai simplu să te împrumuți, decât să dezvolți economia și să crești astfel veniturile la bugetul de stat”, este menționat în document.

Adauga un comentariu