Actualitate

Marcel Ciolacu, despre numele premierului propus de PSD

Publicat: 17 aug. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a dat detalii despre numele premierului propus de social democrați pentru funcția de prim ministru. Pentru asta, Guvernul ar trebui demis după depunerea moțiunii de cenzură.

Marcel Ciolacu recunoaște că propunerea de premier nu este membru PSD.

„Vom merge cu o propunere susținută de mai multe forțe politice la președinte pentru a-l desemna ca prim-ministru. Avem această persoană în acest moment. Depunem moțiunea, urmăm pașii constituționali. (…) Este un specialist ancorat în realitate, un om care va ști de-a doua zi ce trebuie făcut. Nu este membru PSD în acest moment,” a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre numele premierului propus de PSD: Grindeanu și Dîncu nu sunt printre favoriți

Întrebat despre posibilitatea ca Sorin Grindeanu sau Vasile Dîncu să fie de asemenea în cărți pentru această funcție, Ciolacu a răspuns că deocamdată nu este cazul.

„Amândoi colegi ar putea fi buni ca prim-miniștrii, dar în această etapă, nici unul dintre cei doi nu va fi propunerea de premier din partea Partidului Social-Democrat. Atribuția constituțională, după ce moțiunea va trece, e a președintelui României. Președintele desemnează o persoană pentru a face viitorul Guvern. Să treacă moțiunea și vom vedea“, a mai spus Marcel Ciolacu.

Optimist în privința moțiunii de cenzură

Marcel Ciolacu susține că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului va trece. Președintele PSD estimează că 252 de parlamentari vor vota documentul.

„Cred că e un moment 0 în care nu mai există gri în Parlament. Există alb și negru. Acest guvern trebuie să plece”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul social democraților consideră că moțiunea de cenzură pe care a anunțat că o va depune astăzi va trece fără probleme.

„Prima formă a moțiunii de cenzură conținea foarte multe pagini, am ajuns la o formă de 22 de pagini. Echipa de la partid o să o finalizeze și, așa cum am promis, o să o depunem. Se va numi: De la pandemie, la pandemită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor.

În acest moment, moțiunea de cenzură este semnată de 202 parlamentari. Tot grupul PSD a semnat moțiunea. Avem discuții cu toate partidele reprezentate în Parlament. Cred că în acest moment și când se va citi moțiunea, nu cred că vor mai exista forțe politice responsabile care să nu voteze această moțiune”, a menționat Marcel Ciolacu.

Cel puțin 252 de voturi pentru moțiunea împotriva Guvernului liberal

Liderul interimar al PSD se așteaptă la cel 252 de voturi pentru moțiunea „De la pandemie, la pandemită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor“.

„Am estimat că 252 de parlamentari vor vota moțiunea de cenzură. Cred că e un moment 0 în care nu mai există gri în Parlament. Există alb și negru. Acest guvern trebuie să plece.”, a precizat Marcel Ciolacu.

Altfel, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a transmis, împreună cu Marcel Ciolacu, că președintele PSD ar fi promis că va pune la Ministerul Transporturilor un om capabil, care să se ocupe și de problemele bucureștenilor.

„Ne-ați promis că din respect pentru bucureșteni veți numi în fruntea ministerului Transporturilor un om capabil să ducă la bun sfârșit aceste proiecte”, a declarat Gabriela Firea.

 

Adauga un comentariu