Actualitate

Marcel Ciolacu, apel către toate partidele: „Toate forțele politice să se pună la masă“

Publicat: 11 oct. 2020
Marcel Ciolacu cu sigla PSD
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, face un apel către toate partidele politice să se așeze la aceeași masă și să găsească soluții pentru a trece cu bine peste această criză provocată de Covid-19.

„România trebuie să se pregătească cu toate forțele pentru a evita o catastrofă medicală! Întărirea sistemului medical, și în mod special a secțiilor ATI, procurarea medicamentelor esențiale, reorganizarea DSP-urilor, regândirea protocoalelor de testare, pregătirea școlii on-line așa cum trebuie, distribuirea măștilor către persoanele vulnerabile sunt doar câteva dintre cele mai urgente lucruri.

Toate forțele politice ar trebui să-și dea mâna pentru a trece cu bine peste această perioadă. În schimb, Iohannis și Guvernul PNL refuză orice dialog constructiv și se pregătesc doar de alegeri. La fel cum au făcut cu anticipatele și au pierdut. La fel cum au făcut cu localele și au pierdut. Totul a fost doar pentru alegeri!“, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Le-am demonstrat că PSD nu se teme de votul românilor“

Liderul social democrat susține că nu se teme de alegerile parlamentare și că ar trebui ca siguranța și sănătatea rpmânilor să primeze.

„Le-am demonstrat că PSD nu se teme de votul românilor. Le vom demonstra și acum dacă este nevoie, dar nu asta îi interesează acum pe români! Ci siguranța și sănătatea lor, a părinților lor, a copiilor și apropiaților! La sfârșitul lui iulie, Parlamentul a votat cu o largă majoritate o lege prin care data alegerilor poate fi stabilită de legislativ, la fel cum s-a întâmplat când s-au amânat alegerile locale. Atunci a fost o decizie bună, acum Iohannis și PNL au făcut totul pentru a bloca această lege!

Au contestat-o la CCR și au pierdut. Două luni de tergiversări!!! Și în continuare Iohannis refuză să promulge legea votată de Parlament! Iar până când președintele nu va promulga această lege, Parlamentul nu are nicio pârghie legală pentru a evita dezastrul medical spre care ne îndreaptă iresponsabilitatea lui Iohannis și a Guvernului Său“, menționează Marcel Ciolacu.

„Este momentul să ne așezăm cu toții la masă și să găsim cele mai bune soluții“

Șeful PSD le cere celorlalte partide să găsească soluții pentru ca România să treacă cu cât mai puține victim prin pandemie.

„De aceea, la fel ca în martie, și acum, în al 12-lea ceas, fac un apel către TOATE forțele politice să se preocupe de viețile oamenilor și nu de procente. Nu uitați esențialul: în martie, România a intrat în stare de urgență pentru a pregăti sistemul sanitar, nu alegerile! Este momentul să ne așezăm cu toții la masă și să găsim cele mai bune #soluții pentru ca România să treacă peste această încercare cu cât mai puține victime! Așa să ne ajute Dumnezeu!”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

„Avem nevoie acum de o alternativă viabilă și sănătoasă la coșmarul economic pe care îl trăiește România!“

Altfel, Marcel Ciolacu, prezintă, pe pagina sa de Facebook, ”programul de guvernare care conține proiecte și măsuri concrete pentru a repune România pe drumul corect”. Marcel Ciolacu susține că „avem nevoie acum de o alternativă viabilă și sănătoasă la coșmarul economic pe care îl trăiește România“.

„Restricții fără număr/ îngroparea economiei și sărăcie vs Siguranța locului de muncă/ Patriotism economic/ Revoluție fiscală/ Stimularea muncii/ Reducerea risipei banului public;

Asta este diferența fundamentală între ce face acum Guvernul lui Iohannis și viziunea economică și socială pe care o propune Partidul Social Democrat pentru următorii patru ani. Avem nevoie acum de o alternativă viabilă și sănătoasă la coșmarul economic pe care îl trăiește România! PSD a pregătit un program de guvernare care conține proiecte și măsuri concrete pentru a repune România pe drumul corect! Sunt politici publice pe care le propunem în parteneriat cu cetățenii, sindicatele, patronatele și societatea civilă!“, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Comentarii
Adauga un comentariu