Actualitate

Marcel Ciolacu, despre alegerile parlamentare: „E posibil ca luni să se termine această campanie electorală“

Publicat: 06 nov. 2020
Marcel Ciolacu ține o conferință de presă
Marcel Ciolacu, președintele PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre alegerile parlamentare și campania electorală. Marcel Ciolacu susține că România are cel mai incompetent şi corupt guvern din ultimii 30 de ani şi avertizează că noile restricţii ar putea însemna sfârşitul campaniei electorale la doar trei zile de la începerea acesteia.

Liderul social democrat consideră că restricţiile trebuiau aplicate din timp, gradual, înainte să se ajungă la 10.000 de infectări pe zi.

„În afară de această criză sanitară mondială, cu accente din ce în ce mai drastice şi dezastruoase în ceea ce priveşte România, parcă nu era de ajuns acest ghinion, avem ghinionul să avem cel mai incompetent şi corupt guvern postdecembrist. Va fi o perioadă complicată. Astăzi este prima zi de campanie.

Din câte am înţeles de la preşedintele României, care nu are altă obsesie decât de a organiza alegeri parlamentare în data de 6 decembrie, e posibil ca luni să se termine această campanie electorală. Aşteptăm cu toţii explicaţii la restricţiile anunţate ieri şi cum se va desfăşura această campanie electorală astfel încât drepturile şi libertăţile românilor să nu fie încălcate prin acte normative pe care guvernul nu are dreptul să le emită“, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Trebuie să aplicăm aceste restricţii, mai ales în ceea ce priveşte transportul în comun“

Liderul social democrat a precizat că profesorul Rafila a anunţat de trei luni că trebuie să aplicăm aceste restricţii, mai ales în ceea ce priveşte transportul în comun.

„Înţelegem necesitarea unor restricţii, vreau să vă reamintesc că domnul profesor Rafila ne anunţă de trei luni că trebuie să aplicăm aceste restricţii, mai ales în ceea ce priveşte transportul în comun. Nu face decât să ne bucure că până la urmă Guvernul impune anumite restricţii şi un anumit calendar privind prezenţa la locul de muncă. Nu înţelegem de ce au trebuit luate cu o asemenea întârziere. Cu cât luăm decizii nu în timp real, ci aşteptăm să ajungem la 10.000 de infectări pe zi, cu atât restricţiile sunt mai dureroase şi au un efect mult mai profund în economia naţională. Îmi menţin părerea că este cel mai incompetent şi corupt guvern postdecembrist.

Nu are nicio coerenţă în deciziile pe care le ia. Le ia numai în funcţie de interesele politice. Dar îi anunţ că indiferent cât vor dori să intimideze sau să sperie românii, românii deja ştiu că nu pot continua cu acest guvern încă patru ani. Nu cred că suntem atât de blestemaţi să mai stăm încă patru ani cu un avcest guvern şi cu un prim-ministru depăşit”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Alexandru Rafila: „Era timpul să fie luate anumite măsuri“

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), consideră că, având în vedere evoluția situației epidemiologice, se impuneau anumite măsuri.

„Era timpul să fie luate anumite măsuri, asta este pentru toată lumea foarte clar, având în vedere evoluția situației epidemiologice, numărul mare de cazuri noi și mai ales ocuparea secțiilor de Terapie Intensivă, creșterea numărului de decese, care în mod evident sunt preocupante și cu siguranță, acest trend crescător va continua și în perioada următoare, pentru că măsurile nu își pot face efectul imediat“, a mai spus Alexandru Rafila.

Comentarii
Adauga un comentariu