Actualitate

Marcel Ciolacu, despre campania de vaccinare: „Nu sunt în stare să aibă un plan coerent!“

Publicat: 19 ian. 2021
Marcel Ciolacu cu mască de protecție vorbește la microfon
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre campania de vaccinare anti-COVID-19 din România. Marcel Ciolacu a declarat că această campania de vaccinare anti-COVID este oglinda actualei guvernări, care nu are un plan coerent şi nu informează transparent populaţia.

Liderul social democrat s-a plâns de faptul că mama sa nu a reușit să se programeze pentru vaccin, deși are o boală cronică.

„Această campanie de vaccinare este de fapt oglinda actualei guvernări, este cel mai important examen al guvernării această campanie de vaccinare. Nu avem doze suficiente, este evident, nu putem ajunge la 70% în acest ritm… ajungem în 3-4 ani la 70% gradul de imunizare a populaţiei. Am văzut anunţul de la Cotroceni că pe 8 februarie se redeschid şcolile după aproape un an de zile, dar ne-am uitat şi în a doua etapă de vaccinare, în planul Guvernului şi profesorii sunt pe locul 13 sau 14 din 17, sunt în a treia sau a patra, în ultima grupă de vaccinare“, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Cu sistemul de învăţământ terminăm de vaccinat undeva în vară“

Liderul social democrat este de părere că actual guvernare dă dovadă de incoerență în condițiile în care școlile urmează se se deschidă pe 8 februarie, dar campania de vaccinare a profesorilor ar trebui să se încheie, cel mai devreme, de-abia la vară, dacă nu cumva chiar în toamnă.

„Cu sistemul de învăţământ terminăm de vaccinat undeva în vară, la toamnă, dar şcolile le deschidem. Este o incoerenţă, nu sunt în stare să aibă un plan coerent şi o informare publică transparentă către populaţie. Primele ştiri pe care le ştim cu toţii au fost că românii nu vor să se vaccineze şi uitaţi că românii doresc să se vaccineze, persoanele vulnerabile doresc să se vaccineze şi nu pot să acceseze platforma, nu au centrele, nu au terminat acest parteneriat cu administraţiile locale să găsească resursele financiare necesare. Neavând buget, nu pot să aloce banii primăriile”, a precizat Marcel Ciolacu.

Deranjat că mama sa nu s-a putut programa pentru vaccinare

Liderul social democrat a menționat că mama sa, care are o boală cronică, nu s-a putut încă programa pentru vaccinarea anti-COVID-19.

„A încercat nepotul meu aproape zilnic să facă acest lucru şi am şi spus că mi-ar crăpa obrazul de ruşine ca eu să mă vaccinez înaintea mamei mele. Nu a reuşit până acum. O să încercăm să vină la un spital, având şi boală cronică, încercăm să o vaccinăm la Bucureşti. Încercăm să o programăm de când s-a intrat în această a doua etapă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Nu ar vrea să se poarte mască până în 2023

Deși spune că nu vrea să-l contrazică pe profesorul Adrian Streinu Cercel, care a precizat că masca de protecție va trebui purtată până în 2023, Marcel Ciolacu a precizat că îi este greu să accepte acest lucru.

„Domnul Cercel este medic, a depus un jurământ, așa consideră domnia sa că trebuie să protejeze viața omului. Eu nu pot să judec un profesor de talia domnului Cercel. Ca om mi-e greu să accept că voi sta cu mască până în 2023. E și foate greu să-l cert pe profesorul Cercel când spune lucrul acesta. S-ar putea să spună adevărul”, a zis Marcel Ciolacu.

Comentarii
Adauga un comentariu