National

Marcel Ciolacu, despre criza din coaliția de guvernare: „Autorul moral a tot ceea ce se întâmplă este Klaus Iohannis”

Publicat: 02 sept. 2021
Marcel Ciolacu cu mască
Liderul PSD Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu le transmite celor din USR-PLUS că este dispus să negocieze cu ei pentru a-i convinge să semneze moțiunea de cenzură a PSD împotriva guvernului Florin Cîțu. Totuși, liderul PSD transmite că dacă AUR și USR-PLUS depun o moțiune, toți parlamentarii PSD o vor vota.

”Autorul moral a tot ceea ce se întâmplă este Klaus Iohannis. Nu a ținut cont de voința românilor, a încălcat spiritul Constituției și a pus la guvernare niște perdanți. Avem un guvern care s-a transformat într-un bâlci, e un bazar.

USR-PLUS nu pot să depună moțiune, nu au suficienți parlamentari. Noi avem singura moțiune. Am anunțat că suntem dispuși să negociem textul moțiunii noastre. Poate vin și de la PNL să semneze textul moțiunii noastre.

USR e la putere sau în opoziție? Ei vor să se folosească de PSD? Ei, nu merge! Nu merge! Să își dea demisia și a picat guvernul. S-a schimbat compoziția politică…

Acest guvern trebuia să plece când a apărut că Cîțu este infractor, că a fost condamnat în America, este penal.

Nu am vorbit cu Iohannis, nu am din aia de porumbei acasă. Responsabilitatea cea mai mare este a lui Iohannis, este guvernul său.

Am semnăturile în mașină, avem 157 de semnături. Să vină să discutăm, ei nu pot să depună o moțiune pentru că nu au semnături.

Dacă AUR și USR-PLUS depun o moțiune, PSD votează moțiunea. Eu vă promit că toți colegii mei vor vota moțiunea. Eu nu depun moțiunea, dacă nu am 234 de semnături. Nu vreau să se folosească de PSD. Prioritatea zero a românilor este să plece guvernul Cîțu.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „USR trăiește într-o mascaradă. Să se hotărască dacă sunt în guvern sau opoziție”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, afirmă că nu vrea ca moțiunea de cenzură a social-democraților să fie folosită de USR PLUS pentru a șantaja PNL. Liderul PSD afirmă că miniștrii USR PLUS pot demisiona dacă vor să cadă guvernul, dar aceștia vor să fie și la putere, și în opoziție.

„USR trăiește într-o mascaradă. Să se hotărască dacă sunt în guvern sau opoziție. Ce fac, au inventat omul care e și la guvernare și în opoziție. Este simplu. Ce vor, să folosească moțiunea PSD pentru santaj, în continuare, împotriva PNL, este exlcus. Guvernul Cîțu trebuia să plece atunci când s-a dovedit că premierul e penal. Ce a făcut USRPLUS atunci? Au spus că nu se bagă în lupta internă a PNL. Se dezic de absolut toate proiectele. Nu au semnături, nu au câștigat alegerile. Au fost adunați de pe stradă de Iohannis și și-a făcut guvernul său.

PSD va depune moțiunea atunci când are 234 de semnături. Nu am avut niciun dialog cu nimeni despre moțiune. Am transmis textul moțiunii, vom merge să strângem semnături în Parlament. I-am invitat să facă modificări pe moțiune. USRPLUS invocă protocolul Coaliției, nu are nimeni treaba cu protocolul, ci cu viața grea, scumpiri de la energie, medicamente, iar avem euro record. Nu invoci protocolul coaliției. Îmi pare rău și de cei de la AUR acele fițuici sub formă de moțiune. Aceasta este un lucru serios.

Aștept pe cei care rup televizoarele că vor să dărâme guvernul, pe domnul Barna, de exemplu. Este ceva fals moțiunea USRPLUS. Să-și dea demisia și cade guvernul, nu trebuie să foloseacă moțiunea noastră ca instrument de șantaj împotriva PNL.

Eu am moțiunea, este singură. Știți textul celor de la AUR sau USR? Avem un text clar. Dacă avem semnaturile, depunem imediat moțiunea, indiferent de congresul PNL. Tot acest circ politic nu are legătură cu dorințele românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Comentarii
Adauga un comentariu