Actualitate

Marcel Ciolacu, despre excluderea lui Dumitru Dragomir: „Organizația Sectorului 3 va analiza de urgență situația“

Publicat: 09 oct. 2020
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu a declarat că Organizației Sectorului 3 va decide dacă Dumitru Dragomir va fi sau nu exclus din partid

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre excluderea lui Dumitru Dragomir din partid. Marcel Ciolacu a declarat că Organizației Sectorului 3 va decide dacă fostul șef al LPF va fi sau nu exclus din partid.

„Am luat act de declarațiile publice ale domnului Mitică Dragomir și am cerut Organizației Sectorului 3 să analizeze de urgență situația astfel încât, până la validare, să am o decizie a organizației dacă Mitică Dragomir va fi sau nu validat ca și consilier general al Capitalei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Decizia în privința lui Dumitru Dragomir aparține Organizației Sectorului 3

Întrebat dacă putem vorbi de o excludere a lui Mitică Dragomir din PSD, Marcel Ciolacu a spus că el și-a spus déjà puncutul de vedere legat de acest subiect.

„Eu mi-am expus punctul de vedere față de colegii mei, lucru normal. Consider inoportună prezența domnului Mitică Dragomir pe lista consilierilor generali. Acum urmează decizia colegilor mei de la Sectorul 3. Nu aș dori să intru în detalii, eu consider că este inoportună prezența domnului Mitică Dragomir pe lista de consilieri generali”, a precizat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu elimină de pe lista pentru Consiliul General consilieri puși de Gabriela Firea

Marcel Ciolacu a decis să elimine de pe lista pentru Consiliul General consilieri puși de Gabriela Firea, potrivit unor surse din PSD. Propunerile controversate de pe lista PSD pentru Consiliul General al Municipiului București vor fi retrase. Printre cei propuși de Gabriela Firea pe lista CGMB, forțați să renunțe la mandatul câștigat pe 27 septembrie sunt fostul premier Petre Roman și Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

De pe listă va fi retras și fostul antrenor al echipei naționale de fotbal, Anghel Iordnăescu. Fostul fotbalist și actual antrenor al Politehnicii Iași, Daniel Pancu, și antrenorul Cornel Dinu renunță și ei la mandatul de consilier general.

Lista este „curățată” de conducerea PSD, care vrea să se distanțeze de numele controversate care se regăsesc pe ea. Înainte de alegeri, conducerea centrală a decis să nu se implice în alcătuirea listelor.

S-a consultat Gabriel Firea cu colegii de la PSD București în legătură cu propunerile făcute?

Gabriela Firea declara în campania electorală că s-a consultat cu colegii de la PSD București în legătură cu propunerile făcute.

Întrebată dacă faptul că Petre Roman este acuzat de crime împotriva umanității, în dosarul Mineriadei, nu este o problemă, Gabriela Firea a spus că nu este o hotărâre definitivă a instanței.

„Este condamnat, este în pușcărie? La celelalte partide câte persoane sunt? Deocamdată Justiția își face datoria și este bine să se întâmple așa. Nu avem în niciun caz o hotărâre definitivă și irevocabilă. Sunt persoane cărora nu li s-a îngrădit dreptul de a alege și de a fi ales”, spunea fostul primar general.

PSD a obținut după votul din 27 septembrie 21 de consilieri generali. La mandatul de consilier va renunța și Gabriela Firea, care candidează pentru un loc în Senat, la alegerile parlamentare din decembrie.

Potrivit datelor oficiale BEM, PSD va avea 21 dintre cele 55 de mandate de consilieri, urmat de USR-PLUS cu 17 mandate, PNL cu 12 mandate şi PMP cu 5 mandate. Partidele de dreapta vor avea majoritate în Consiliu, iar PSD va fi în opoziție.

Comentarii
Adauga un comentariu