Actualitate

Marcel Ciolacu, despre o posibilă guvernare PSD alături de PNL: „ Nu am avut astfel de discuții!“

Publicat: 04 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ciolacu despre o posibilă guvernare PSD alături de PNL  Nu am avut astfel de discuții
Marcel Ciolacu amintește de episodul în care Dan Barna se prefăcea că tastează la calculator

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit despre o posibilă guvernare alături de PNL, după ce zilele trecute au apărut în presă scenarii potrivit cărora se discută o posibilă guvernare a celor două partide. Marcel Ciolacu a negat un astfel de scenariu.

„Nu am avut astfel de discuții! Discuțiile din interiorul partidului sunt foarte clare: nu vom participa la o guvernare cu PNL, sub nicio formă! Și, sub nicio formă, nu vom vota un guvern minoritar al PNL, indiferent de ofertele venite către anumiți lideri ai PSD sau o ofertă de participare la guvernare.

România nu poate continua cu acest prim-ministru, după aceste luni dezastruoase pentru sănătatea românilor și pentru economia României!”, a declarat Marcel Ciolacu.

O posibilă guvernare PSD alături de PNL

Presa centrală a vorbit despre un nou curent de opinie în PSD care vede posibilă o guvernare cu liberalii. În ciuda faptului că, la ora actuală, o asemenea înțelegere pare lipsită de orice șansă de reușită. Social-democrații susțin că vor încerca să aibă discuții cu liberalii pe această temă.

Surse din formațiunea social-democrată au declarat pentru stiripesurse.ro că este posibilă o alianță PSD-PNL la guvernare, în funcție de rezultatul alegerilor parlamentare.

„În loc să fie Guvern cu 4-5 partide și scandal zi de zi, asigurăm noi o majoritate liniștită. După ce se încheie campania, ne calmăm toți. Iohannis o să vrea sigur o majoritate solidă care să poată să și contruiască ceva, nu numai să facă scandal. Vin patru ani fără alegeri, în care se poate construi. Cu USR nu s-au înțeles în 11 localități importante. USR știe că, dacă intră la guvernare, dispar, lucru ce nu prea le convine. În loc să fie Guvern cu 4-5 partide și scandal zi de zi, asigurăm noi o majoritate liniștită”, spun sursele Antena3.

”Noi vrem să trăim la guvernare și cedăm din start propunerea de premier. O să fie foarte complicat pentru PNL dacă nu ia peste 30%, pentru că nu vor să fie la mâna USR, îi consideră nebuni. Noi vrem să trăim la guvernare și cedăm din start propunerea de premier. Iohannis îl pune vicepremier pe Dîncu, mai merge Grindeanu în Guvern, Ciolacu ia Camera Deputaților, Senatul merge la PNL, mai trimitem 4-5 miniștri să nu fie controversați și am închis-o. Cel puțin doi ani de zile nu o să mai fie mari scandaluri. Cred că Orban are mai multe șanse cu noi sa fie premier”, au mai declarat surse din PSD.

Potrivit surselor citate, există încă în PNL și PSD politicieni importanți legați de „prietenii transpartinice”, prietenii care de multe ori sunt mai puternice și mai trainice decât cele din interiorul partidelor.

Marcel Ciuolacu anunță o creștere a PSD în sondaje

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social – democrații cresc simțitor în sondaje, după ce a luat decizia de a scăpa de anumite personaje cu probleme.

„Noi ne-am făcut o analiză după pierderea alegerilor. Lucrul evident e că am depășit cu 10 procente ceea ce aveam față de europarlamentare. Asta ne arată că am intrat pe drumul corect. Am luat o decizie istorică. Niciun penal nu e pe listele PSD. Nicio persoană trimisă în judecată nu candidează pe listele PSD. Ele pot fi găsite pe listele altor partide. A fost o decizie în urma sancțiunii primite la vot. Partidul s-a deschis, avem oameni noi. Am venit cu un program de guvernare prezentat până acum sectorial pe care îl vom prezenta pe larg românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu