National

Marcel Ciolacu, dezvăluire uluitoare despre numărul cazurilor COVID-19: „Este o întârziere de 12 ore în raportări”

Publicat: 22 oct. 2020
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu face o dezvăluire despre modul în care sunt raportate noile cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Marcel Ciolacu face o dezvăluire despre modul în care sunt raportate noile cazuri de infectare cu noul coronavirus. Astfel că, acesta spune că Guvernul condus de Ludovic Orban a încercat să modifice procesul de raportare a cazurilor, cu scopul de le prezenta cu întârziere. Cu toate acestea, serviciul secret care gestionează aplicația, STS, le-ar fi transmis guvernanților că nu există posibilitatea de a se face acele modificări. Joi seara, 22 octombrie, Marcel Ciolacu a declarat, la România TV, că: „Este o întârziere de 12 ore în raportări”.

”Din informațiile pe care le am, au încercat să reintroducă în sistemul STS altfel raportările, dar STS a declinat această intenție, pentru că nu poate să modifice softurile necesare. Este o întârziere de 12 ore în raportări. Ați văzut, sâmbătă și duminică au putut, dar apoi, marți, miercuri, nu au mai avut ce face. Nu mai au unde să le ascundă, dar o să le ascundă pe timpul week-end-ului. La fel au făcut la începutul pandemiei.”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Totul se face pe genunchi”

Președintele PSD  a mai adăugat și alte nereguli provocate de Guvern în contextul pandemiei: măști neconforme, școli închise șase luni, lipsa tabletelor pentru copii.

„Stocurile de la UNIFARM, în proporție de 90%, are măști neconforme. Am avut școlile închise 6 luni de zile. Nu au fost în stare să cumpere tablete pentru copii. Totul se face pe genunchi, nu este nicio coerență.

Au o singură dorință, să ia toată puterea. Nu o vor lua. Au vrut și unii de la PSD, românii știu să împartă puterea. Dacă PSD nu ar fi dublat și chiar triplat salariile medicilor, unde eram acum? Dacă PSD nu ar fi redus datoria publică, ce făceam?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu îi solicită lui Klaus Iohannis să nu se mai comporte ca președintele PNL

Președintele PSD, Marcel Ciolacu i-a solicitat lui Klaus Iohannis să devină președintele tuturor românilor și să renunțe la a mai fi președintele PNL. Totodată, liderul PSD este de părere că România nu este pregătită să intre în campanie eletorală, în contextul creșterii alarmante a noilor cazuri de infectare cu noul coronaavirus.

Pentru depășirea crizei acuale, Ciolacu îi propune lui Klaus Iohannis să promoveze un dialog între forţele politice, mai ales că principalii specialişti în domeniul sănătăţii se află acum la PSD – Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel. Toate acestea fiindcă „prioritatea noastră trebuie să fie sănătatea românilor”.

„Fac în continuare un apel la preşedintele României să încerce măcar să devină preşedintele tuturor românilor, să scape de această povară de a fi nevoit să mintă, să acopere acest guvern incompetent. Cifrele de astazi ne dovedesc că măsurile urgente care trebuiesc luate nu sunt cele corecte. În continuare consider că România nu este pregătită ca în două săptămâni să intre în campanie electorală. Prioritatea noastră trebuie să fie sănătatea românilor şi dialogul între toate forţele politice.

Acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă preşedinte României renunţă să mai fie şi preşedintele PNL”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu