Actualitate

Marcel Ciolacu: „Îi reamintesc dlui Orban că drepturile și libertățile, conform Constituției, nu pot fi schimbate prin OUG, ci doar prin lege în Parlament.”

Publicat: 17 aug. 2020
Marcel Ciolacu ține un discurs
Președintele PSD Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu: „Îi reamintesc dlui Orban că drepturile și libertățile, conform Constituției, nu pot fi schimbate prin OUG, ci doar prin lege în Parlament.”

Ludovic Orban, premierul României a comunicat că Guvernul va sesiza CCR în situația în care PSD va abroga în Parlament articolul din Ordonanța de Urgență, referitoare la rectificarea bugetară privind creșterea punctului de pensie cu 14%. Marcel Ciolacu nu este de acord cu acest lucru, fapt care va face respingerea în Parlament a prevederii referitoare la creșterea cu 14% a pensiilor, în loc de majorarea punctului de pensie cu 40%.

„Ii reamintesc dlui Orban ca drepturile si libertatile, conform Constitutiei, nu pot fi schimbate prin OUG, ci doar prin lege in Parlament. Ce face dansul este un artificiu si o incalcare a Constitutiei (…) presupun ca vom respinge aceasta ordonanta”, a declarat Marcel Ciolacu, luni, la Parlament.

Marcel Ciolacu: ”„Îi reamintesc dlui Orban că drepturile și libertățile, conform Constituției, nu pot fi schimbate prin OUG, ci doar prin lege în Parlament.”

În cazul în care PSD va abroga în Parlament creșterea punctului de pensie cu 14%, Ludovic Orban a arătat că Guvernul va sesiza CCR.

„Cu siguranţă. Aş vrea să mai spun încă o dată, am luat o decizie grea. Creşterea punctului de pensie cu 14% şi creşterea cu un procent similar a pensiilor sociale, cum sunt cunoscute, şi aici este vorba de un milion de pensii sociale, de la 704 la 800, a fost o decizie extrem de grea, a trebuit să calculăm, să analizăm, să facem evaluări, este maximum posibil. Orice creştere mai mare nu va putea fi susţinută. Se va întoarce împotriva României. Până la urmă, se va întoarce împotriva fiecărui pensionar”, a declarat Ludovic Orban, luni, la plecarea de la sediul PNL, întrebat în acest sens.

Orban, atacat dur de către Marcel Ciolacu

Întrebat cum vede anunțul social-democraților, referitor la faptul că vor amenda dur în Parlament OUG privind rectificarea bugetară, Ciolacu a arătat că „PSD trăieşte încă anul 2016”

„Opiniile populaţiei s-au schimbat radical. Lumea nu mai suportă toată gargara populistă a PSD. Lucrurile sunt foarte simple, atunci când iei decizii trebuie ai în spate analize economice, prognoze, evaluări, studii de impact, trebuie să fundamentezi orice cheltuială publică în funcţie de obiectivele pe care le urmăreşti. Ultimele cinci luni de zile, majoritatea PSD din Parlament a scos pe bandă rulantă acte normative care au redus venituri sau au provocat costuri pentru care nu există bani efectiv. Tot ceea ce facem, noi facem întemeiat pe analize serioase, astfel încât să nu generăm cheltuieli nesustenabile şi să putem aloca resursele către acele domenii vitale care într-adevăr stau la baza relansării economice ulterioare a României. Orice venit poate să crească atunci când există creştere economică, când creşte competitivitatea economiei Româneşti şi a companiilor româneşti, atunci când se fac investiţii, atunci când într-adevăr există toate motoarele dezvoltării puse în funcţiune”, a declarat Orban.

Adauga un comentariu