Actualitate

Marcel Ciolacu, liderul PSD, atac dur la cei de la USR! Trebuie să răspundă penal pentru cum au condus Sănătatea

Publicat: 06 dec. 2021
Marcel Ciolacu în timpul unei conferințe de presă
Marcel Ciolacu a spus că în România este nevoie de implementarea unor noi măsuri pentru a depăși pandemia de coronavirus

Invitat la un post de televiziune, liderul PSD a abordat mai multe subiecte de interes naţional. Printre alte declaraţii, Marcel Ciolacu a declarat faptul că USR trebuie să răspundă penal pentru modul în care au gestionat Ministerul Sănătății în perioada în care au fost la guvernare.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă şi spune că o majoritate covârșitoare dintre români consideră că țara merge într-o direcţie greşită.

USR trebuie să răspundă penal pentru modul în care a gestionat Sănătatea, este de părere Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a explicat faptul că, în mai multe întâlniri cu ambasadorii ţărilor nordice, a abordat subiectul campaniei de vaccinare. Din acest punct de vedere, și nu numai, cei din USR au condus într-un mod inadmisibil Ministerul Sănătății. De altfel, USR ar trebuie să răspundă penal, este de părere liderul PSD:

„Am avut întâlniri cu ambasadorii țărilor nordice şi mi-au spus că primele lucruri pe care le-au comunicat au fost reacțiile adverse apoi ce înseamnă vaccinarea. La noi a fost o neîncredere în autorități. Cum a condus USR ministerul Sănătăţii este inadmisibil. Văd că tot mai scot capul de parcă nu au fost la guvernare. Tot ce s-a întâmplat în sistemul de sănătate şi nu numai cu COVID, neaccesul bolnavilor cronici la sistemul de sănătate şi altele eu sper să răspundă penal pentru aceste lucruri. Am văzut că în Franţa au început pentru că nu numai corupția ucide dar şi incompetența şi neglijenţa. Când îţi asumi asemenea demnități trebuie să te uiți în oglindă dacă faci faţă sau nu mai ales în momente atât de grele pentru România”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Guvernarea precedentă a fost dezastruoasă, susține liderul PSD

Pe de altă parte, liderul PSD a arătat că, dacă sondajele arată faptul că o bună parte dintre români consideră că România merge într-o direcție greşită, înseamnă că guvernarea precedentă a fost una dezastruoasă. Marcel Ciolacu a mai evidenţiat faptul că social democrații plătesc mai multe note de plată pentru care nu sunt responsabili:

Când ai 82% direcția României greșită este evident că performața guvernării a fost dezastruoasă. E un efort comun şi PSD plătește anumite note de plată pe care nu le-a consumat. Am avut de ales să lăsăm România să se ducă într-o direcție greșită în continuare sau să intervenim cu specialişti noştri şi să ne asumăm acest ministere esențiale să încercam ce este de salvat”, a spus Marcel Ciolacu la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Recent, între liderul PNL, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au avut loc o serie de declarații tăioase. Vorbim despre faptul că liderul PNL a declarat faptul că a făcut o alianță de compromis cu PSD și că îi alianța PSD-PNL se va rupe dacă primii nu respectă toate detaliile din PNRR. În replică, Marcel Ciolacu, i-a urat succes în ruperea coaliției.

Aceste declarații au venit la scurt timp după ce Comisia Europeană a anunțat faptul că în România a ajuns prima tranșă de bani din Planul Național de Redresare și Reziliență. Tranșa de bani însumează aproximativ  1,8 miliarde de euro.

Adauga un comentariu