Actualitate

Marcel Ciolacu, președintele PSD, ironic la adresa șefului PNL: „Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greșesc și domnul Florin Cîțu are dreptate” – VIDEO

Publicat: 03 dec. 2021
Marcel Ciolacu în timpul unei conferințe de presă
Marcel Ciolacu a spus că în România este nevoie de implementarea unor noi măsuri pentru a depăși pandemia de coronavirus

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a făcut declarații de presă, vineri, 3 decembrie 2021, la sediul partidului pe care-l conduce, despre afirmaţiile preşedintelui Partidului Național Liberal, Florin Cîţu, că Planul Național de Redresare și Reziliență nu poate fi negociat sau schimbat. Șeful Camerei Deputaților a fost ironic la adresa șefului Senatului.

Interpelat cum comentează faptul că Florin Cîţu a afirmat că PNRR-ul nu se poate modifica, Marcel Ciolacu a oferit un răspuns ironic.

”Înseamnă că cei de la Comisia Europeană greşesc şi domnul Cîţu are dreptate. Mă așteptam, de altfel”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Florin Cîțu, președintele PSD, despre ruperea coaliției de guvernare

Șeful social – democraților, Marcel Ciolacu, nu a vrut să comenteze declarațiile făcute de Florin Cîţu într-o emisiune, joi seara, 2 decembrie 2021, la un post de televiziune, despre o eventuală rupere a coaliției de guvernare dacă nu sunt respectare reformele din PNRR.

„Îi urez succes domnului Cîțu”, a fost replica lui Ciolacu.

Preşedintele liberalilor, Florin Cîţu, a menționat atunci, că membrii PNL nu au făcut o alianţă cu PSD, ci o coaliţie de guvernare, un compromis, care are ca scop realizarea reformelor promise de liberali. Florin Vasile Cîţu a afirmat că în momentul în care îşi va da seama că mersul reformelor este afectat, va cere sfatul colegilor liberali, însă PNL nu se va retrage de la guvernare, deoarece are premierul.

De asemenea, preşedintele PNL i-a răspuns şi actualului ministru al Finanţelor, Adrian Câciu, care a precizat faptul că banii împrumutaţi de guvernele liberale s-au dus pe risipă şi că nu mai sunt fonduri pentru plata salariilor la primării şi asigurări sociale.

„Îmi aduce aminte de Liviu Dragnea când a vorbit de o gaură imaginară prin nu ştiu ce buget, prin 2015. Partea cu auditul, pot să facă, nu asta e problema. Ce deranjează sunt insinuările venite de la preşedintele PSD, când vorbeşte despre aceste lucruri”, a declarat Florin Cîţu, la Digi24, după ce a fost întrebat cum comentează afirmaţiile ministrului Finanţelor, Adrian Câciu.

Banii din PNRR vor fi trimiși în zece tranșe

Banii vor fi disponibilizaţi în nu mai puţin de zece rate, în baza îndeplinirii de către partea română a ţintelor regăsite în reformele şi investiţiile asociate împrumutului. Mai mult decât atât, Comisia Europeană va disponibiliza o prefinanţare de 13 la sută din împrumut (circa 1,94 miliarde de euro), după intrarea în vigoare a Acordului.

„Am făcut un pas important pentru că România să primească primii bani prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Este vorba de aproximativ 15 miliarde de euro aferente cheltuielilor bugetare necesare pentru reformele şi investiţiile prevăzute în PNRR. Acum urmează ca Ministerul Finanţelor să încheie un Acord subsidiar cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, prin care se vor stabili drepturile şi obligaţiile părţilor în aplicarea prevederilor Acordului de împrumut, inclusiv monitorizarea atingerii jaloanelor şi a ţintelor şi întocmirea raportărilor solicitate de Comisia Europeană”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Reamintim faptul că ieri, 2 decembrie 2021, a fost trimisă prima tranșă de bani din PNRR de Comisia Europeană.

 

Adauga un comentariu