Actualitate

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susţine că decizia lui Guvernului și a lui Raed Arafat de a permite internarea cazurilor de urgență medicală este una criminală: Efectele vor fi dramatice

Publicat: 06 oct. 2021
Marcel Ciolacu, liderul PSD, cu mâinile în aer gesticulând la o conferință de presă

Liderul PSD are o reacţie la decizia Guvernului şi a lui Arafat de a interzice internarea cazurilor care nu reprezintă o urgență medicală. Marcel Ciolacu susţine faptul că această decizie este una criminală şi că efectele ei vor fi dramatice. În acest sens, Ciolacu vrea convocarea Parlamentului pentru a revoca decizia dată de Guvern.

Vă aducem aminte faptul că Raed Arafat a declarat, în urmă cu câteva zile că toate operațiile care nu reprezintă urgențe medicale vor fi sistate din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, susţine că Guvernul şi Raed Arafat a luat o decizie criminală atunci când a interzis internările care nu reprezintă o urgență

Într-o postare publicată pe o reţea socială, Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă referitor la interzicerea internărilor care nu reprezintă o urgență. Liderul PSD susţine că atât Guvernul cât şi Raed Arafat a luat o decizie criminală care va avea efecte dramatice pe termen mediu și lung. În acest sens, Ciolacu, dorește întrunirea de urgență a Parlamentului pentru a îndrepta Ordonanța de Urgență dată de Executiv:

”Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!

N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologice, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!

Orban și Dragu, convocați urgent ședința conducerii Parlamentului că să putem anula această decizie aberantă luată de Cîțu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate!”, scrie Marcel Ciolacu.

Raed Arafat a declarat că nu vor fi executate operații chirurgicale care nu reprezintă urgențe

În urmă cu câteva zile, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat a declarat faptul că operațiile chirurgicale care nu reprezintă o urgență vor fi amânate în spitalele din România. Decizia este una extrem de critică mai ales din cauza faptului că în 2020, când acest lucru s-a mai întâmplat, au existat numeroase morți a pacienților cronici sau care aveau nevoie de tratament oncologic:

„Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifră dublă față de lunea trecută. Nu vedem încă o tendința de plafonare sau de scădere. Din acest motiv, după discuții cu cei de la Ministerul Sănătății, suntem nevoiți să emitem un ordin pe 30 de zile care prevede că managerii unităților sanitare publice cu pături dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate”, a spus Raed Arafat luni seară, după ședința de Guvern.

Pe de altă parte, situația de la Terapie Intensivă este un dramatică iar medicii trag un semnal de alarmă spunând că iadul se află la UPU unde nu mai există stații de oxigen libere.

Adauga un comentariu