Actualitate

Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua NATO în România: „De 17 ani, România face parte din cea mai de succes alianță din istoria omeririi”

Publicat: 04 apr. 2021
Marcel Ciolacu, liderul PSD
Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pe Facebook, cu ocazia Zilei NATO în România. Liderul social – democraților își exprimă susținerea față de permanenta adaptare a organizației și membrilor săi.

Totodată, președintele Partidului Social Democrat amintește că obiectivul de aderarea la NATO a fost realizat în timpul guvernării Năstase și a făcut ca România să fie, în prezent, un aliat important și influent în cadrul NATO.

Obiectivul național

„De 17 ani, România face parte din cea mai de succes alianță din istoria omeririi – Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, ce asigură securitatea a peste 1 miliard de cetățeni.

Acest obiectiv național realizat în timpul guvernării Năstase a făcut ca astăzi România să fie un aliat important și influent în cadrul NATO, reprezentând un pilon de bază al securității din regiunea Mării Negre și a flancului Estic. Acest fapt este reflectat și de faptul că funcția numărul 2 în organizație – Secretarul General Ajunct – este rerezentată cu mândrie de un român, dl. Mircea Geoană.

De la începutul pandemiei, NATO a acordat sprijin membrilor și aliaților săi prin transporturi și donații de echipamente și produse medicale esențiale, dar și prin contracararea campaniilor destinate dezinformării din partea actorilor statali și non-statali externi, asigurându-se că această criză sanitară nu devine o una de securitate.

De Ziua NATO în România, îmi exprim susținerea față de permanenta adaptare a organizației și membrilor săi la provocările cauzate de evoluțiile politice, economice și tehnologice la nivel global”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.
Adauga un comentariu