Actualitate

Marcel Ciolacu nu vrea să fie premier: „PSD să vină cu altă propunere de prim-ministru“

Publicat: 07 nov. 2020
Marcel Ciolacu, președintele PSD propune amânarea alegerilor parlamentare 2020
Președintele PSD, Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu-și dorește să fie prim ministru. Marcel Ciolacu evită să dea un nume în ceea ce priveşte propunerea pe care PSD ar face-o pentru funcţia de prim ministru, susţinând că nu crede că românii sunt interesaţi de acest aspect.

„Sunt foarte mulţi colegi care se încadrează în profilul de a fi primul ministru pe 6 decembrie. Nu am luat o hotărâre în acest moment în interiorul partidului. Nu are rost să facem speculaţii. (…) Nu cred că asta îi interesează acum pe români, pe cine va propune PSD pe 6 decembrie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Partidul Social Democrat trebuie să aibă o altă abordare“

Liderul PSD a precizat că îi susţine pe Alexandru Rafila şi pe Leonard Azamfirei pentru portofoliile de la Sănătate şi Educaţie şi a catalogat drept „o propunere foarte serioasă” ideea conform căreia fostul premier Sorin Grindeanu să fie din nou propus de PSD.

„Eu am o viziune un pic diferită. De când am ajuns preşedintele partidului am spus că eu nu cred în tătuci şi că un singur om trebuie să gestioneze absolut tot. Cred că e un moment în care şi Partidul Social Democrat trebuie să aibă o altă abordare. E un moment dificil prin care trece România. Prima provocare este sănătatea, pe urmă o să urmeze educaţia şi economia şi cred că nu este rău ca pentru prima oară PSD să vină cu altă propunere de prim ministru, nu cel care este şi preşedintele partidului”, a mai spus Marcel Ciolacu.

„Știm cu certitudine când PNL nu stă bine în sondaje“

Liderul social democrat a susţinut că partidul său a decis să nu mai comande sondaje de opinie, dar că social democraţii ştiu că PNL nu stă bine în sondaje atunci când preşedintele Klaus Iohannis are ieşiri publice pentru a sprijini Guvernul.

„Știm cu certitudine când PNL nu stă bine în sondaje: când aproape zilnic iese preşedintele României şi laudă Guvernul şi critică PSD-ul, în acel moment toţi PSD-iştii ştiu că PNL scade în sondaje. Vă spun cu toată responsabilitatea: PSD va fi primul partid pe 6 decembrie în preferinţele românilor, pentru că toată lumea şi-a dat seama cât de mare ar fi catastrofa ca acest guvern să rămână în continuare”, a menționat Marcel Ciolacu.

„E posibil ca luni să se termine această campanie electorală“

Preşedintele PSD susține că România are cel mai incompetent şi corupt guvern din ultimii 30 de ani şi avertizează că noile restricţii ar putea însemna sfârşitul campaniei electorale la doar trei zile de la începerea acesteia. Liderul social democrat consideră că restricţiile trebuiau aplicate din timp, gradual, înainte să se ajungă la 10.000 de infectări pe zi.

„În afară de această criză sanitară mondială, cu accente din ce în ce mai drastice şi dezastruoase în ceea ce priveşte România, parcă nu era de ajuns acest ghinion, avem ghinionul să avem cel mai incompetent şi corupt guvern postdecembrist. Va fi o perioadă complicată. Astăzi este prima zi de campanie.

Din câte am înţeles de la preşedintele României, care nu are altă obsesie decât de a organiza alegeri parlamentare în data de 6 decembrie, e posibil ca luni să se termine această campanie electorală. Aşteptăm cu toţii explicaţii la restricţiile anunţate ieri şi cum se va desfăşura această campanie electorală astfel încât drepturile şi libertăţile românilor să nu fie încălcate prin acte normative pe care guvernul nu are dreptul să le emită“, a zis Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu