Actualitate

Marcel Ciolacu: „România a pierdut 70 de miliarde de euro în guvernarea PNL”

Publicat: 07 iul. 2020
Marcel Ciolacu, la o conferință de presă
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus după decizia Curții Constituționale privind dublarea alocațiilor copiilor că sunt bani în bugetul de stat

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, susține că de la preluarea guvernări de către PNL s-au pierdut „minim 70 de miliarde de euro”.

„Iohannis vindea țării iluzii de pe terenul de golf, dar în realitate, Orban și Cîțu îngropaseră economia. Ei s-au îmbogățit pe trei vieți, noi vom plăti trei generații! Românii plătesc cea mai mare factură a incompetenței din istoria modernă a acestui stat. Iată cât ne-a costat până azi proasta guvernare liberală:

18 miliarde de euro împrumuturi, ne îndatorăm cu 1000 euro/secundă;
2.5 miliarde de euro investiții străine dispărute;
2 miliarde euro minus în rezerva BNR în primele 2 luni de guvernare, pentru calmarea exploziei cursului valutar după declarațiile iresponsabile ale lui Cîțu;
12 miliarde euro deficit bugetar în perioada noiembrie 2019 – mai 2020;
57 miliarde euro pierderi la cifra de afaceri a companiilor locale, de la instituirea stării de urgență până azi.

Liberalii promit investiții fantasmagorice, 100 de miliarde de euro pe 10 ani, dar românii pierd pe mâna lor minim 70 de miliarde în doar 7 luni. Proastă afacere a mai făcut țara cu Iohannis și “Guvernul Meu”!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Atac dur al lui Marcel Ciolacu la Ludovic Orban

Marcel Ciolacu l-a atacat dur pe Ludovic Orban, de la tribuna Camerei Deputaţilor, la „Ora premierului”.

„Domnule Orban, de patru luni vă spunem clar şi răspicat: ‘Guvernaţi, nu mai furaţi!’. Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici. Aţi sfidat, pur şi simplu, suferinţa românilor. Aţi sfidat cu neruşinare restricţiile impuse oamenilor de rând. Pentru dumneavoastră, personal, nu au existat reguli şi lege. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD..

Liderul social-democraților l-a apostrofat pe Ludovic Orban că în loc să fie atent la sănătatea românilor, el și-a văzut doar propriul interes.

„Domnule Orban, trebuia să fiţi apărătorul sănătăţii românilor, dar aţi fost interesat doar de bani. Aţi reprezentat doar interesele marelui stomac liberal“, a adăugat Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul a vorbit în fața plenului Camerei Deputaților purtând mască de protecție. Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a ajuns la tribuna cu mască medicinală pe față, dar și-a scos-o înainte să înceapă să vorbească, spunând „O să șteargă microfonul, să nu fie probleme”.

Moțiune de cenzură împotriva lui Ludovic Orban

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură, care „100% va trece” de votul Parlamentului. PSD vrea să propună un prim-ministru economist.

„Vom depune o moţiune de cenzură şi această moţiune de cenzură va trece”, a declarat Ciolacu.

Liderul social-democraţilor a spus că o primă formă a textului moţiunii a fost deja schițată de senatorul Şerban Nicolae şi că s-au strâns până în prezent 204 semnături de susţinere.

„Avem 204 semnături până acum. Primul text a fost lucrat de Şerban Nicolae”, a precizat Marcel Ciolacu.

El a susţinut că PSD va avea voturile suficiente să treacă această moţiune de cenzură.

„Vom avea voturile suficiente să treacă această moţiune. Marea majoritate a liderilor grupurilor politice doresc să treacă această moţiune”, a afirmat preşedintele interimar al PSD, care nu a avansat însă o dată certă la care va fi depusă moţiunea, ci doar a reamintit că a anunţat faptul că social-democraţii nu o vor depune în timpul stării de alertă.

Comentarii
Adauga un comentariu