National

Marcel Ciolacu sfătuiește Guvernul cum să procedeze, pentru ca România să nu piardă 30 de miliarde de euro

Publicat: 24 feb. 2021
Marcel Ciolacu cu mâna la gură
Marcel Ciolacu, președintele PSD

Marcel Ciolacu, președintele PSD, este de părere că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în baza căruia România poate accesa circa 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, este necesar să fie dezbătut cu principalii actori sociali și cu responsabilii de la nivel local.

Ciolacu declară oficialii sprijină demersurile social-democraților față de PBRR.

„Este încurajator că oficialii europeni susțin demersurile #PSD în ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență.

Astăzi, în discuția purtată cu domnul David Sassoli, președintele Parlamentului European, acesta a subliniat că este esențial ca autoritățile locale și principalii actori sociali să fie implicați în procesul de elaborare al #PNRR. Sper că acesta este un semnal extrem de clar pentru Guvern. În procesul de evaluare a planurilor naționale, Parlamentul European va ține cont astfel de criterii relevante.

La rândul său, doamna Iratxe Garcia Perez, liderul grupului S&D din Parlamentul European, a reafirmat că acest plan trebuie să fie elaborat în strânsă legătură cu actorii locali și discutat în Parlamentul național.

Concluzia zilei: Guvernul Cîțu trebuie să lase aroganța și să se apuce serios de treabă, în conformitate cu uzanțele și normele europene. Asta, dacă vrem ca România să nu piardă 30 de miliarde de euro…”, a scris liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Marcel Ciolacu: „România nu va profita de oportunitatea de a se dezvolta cu ajutorul sprijinului european??!”

Prin intermediul Cadrului Financiar Multianual, României îi sunt alocate aproximativ 80 de miliarde de euro, dintr-un total de 1.414,5 miliarde. Astfel că, România are acces la aproximativ 5,66% din bugetul Uniunii Europene.

Din totalul de 80 de miliarde, pe care țara noastră le-ar putea obține, 30,44 miliarde sosesc prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

În urmă cu o zi, liderul PSD trăgea un semnal de alarmă care viza faptul că România ar putea să rateze oportunitatea de a se dezvolta cu bani europeni, din cauza incapacității actualei Coaliții de guvernare de a articula un Plan Național de Redresare și Reziliență care să fie credibil pentru decidenții europeni.

Marcel Ciolacu: „Vicepremierul Barna a anunțat sec că, de fapt, dezbaterile publice s-au încheiat!”

Marcel Ciolacu spune că ieri, 23 februarie, la doar o oră după ce Coaliția pentru Dezvoltarea României cerea #dezbatere amplă și reală pe Planul Național de Redresare și Reziliență, vicepremierul Barna a anunțat sec că, de fapt, dezbaterile publice s-au încheiat.

„Mă pregătesc pentru discuția cu cea mai puternică organizație patronală a țării, Coaliția pentru #Dezvoltarea României. M-am tot gândit la cum înțelege actuala putere să dialogheze…

Ieri, la doar o oră după ce Coaliția pentru Dezvoltarea României cerea #dezbatere amplă și reală pe Planul Național de Redresare și Reziliență, vicepremierul Barna a anunțat sec că, de fapt, dezbaterile publice s-au încheiat!

Dacă acesta a fost #dialogul puterii cu societatea, pe cel mai important proiect de dezvoltare a țării pentru următorii ani, ar suprinde pe cineva dacă, nici de data aceasta, România nu va profita de oportunitatea de a se dezvolta cu ajutorul sprijinului european??!”, a scris preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, marţi, 23 februaire, pe pagina de Facebook.

Adauga un comentariu