Actualitate

Marcel Ioan Boloș, oficial ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Klaus Iohannis a semnat decretul – LIVE VIDEO, UPDATE

Publicat: 28 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Ioan Boloș oficial ministrul Cercetării Inovării şi Digitalizării. Klaus Iohannis a semnat decretul - LIVE VIDEO UPDATE
Astăzi, 28 ianuarie 2022, Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de ministru al Digitalizării a lui Marcel Boloș

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a semnat astăzi, 28 ianuarie 2022, decretul de numire în funcția de membru al Guvernului Ciucă a lui Marcel-Ioan Boloş, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

De precizat faptul că la data publicării decretului în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează efectele Decretului prin care Virgil Popescu a fost desemnat ministru interimar al Digitalizării.

„Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 14:00, la Palatul Cotroceni”, transmite Administrație Prezidențială.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a rămas fără ministru în luna decembrie, când liberalul Florin Roman a demisionat ca urmare a unor acuzații de plagiat.

UPDATE: Ministrul Boloș depune în aceste momente jurământul pentru Ministerul Cercetării.

Marcel Boloș, numit ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Reamintim faptul că Marcel Boloș a fost propunerea Partidului Naţional Liberal pentru Ministerul Digitalizării. Florin Cîțu, președintele PNL şi Senatului, a făcut anunţul ieri, 27 ianuarie 2022, în cadrul unei conferinţe de presă.

Noua numire pentru portofoliul Digitalizării vine în contextul în care fostul ministru Florin Roman şi-a dat demisia după ce a fost acuzat de plagiat. Imediat după, Roman a avut o reacție prin care argumenta că la finalul disertației și-a inclus bibliografia folosită.

„Plagiat înseamnă să îți asumi parțial său integral o lucrare științifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzația de plagiat la adresa mea e nefondată. Într-o lucrare de disertație de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția studenților. La finalul dizertației, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aș spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanță pentru cei care și-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susțină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat. Aceasta e ultima mea intervenție pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât să răspuns la acuzații nefondate”, a scris Florin Roman, ministrul Inovării, Cercetării și Digitalizării.

Monica Anisie fusese o altă variantă de ministru al Gigitalizării

De precizat faptul că la începutul lunii în curs, în cărţile pentru portofoliul Digitalizării s-a aflat şi Monica Anisie. Florin Cîțu preciza că i-ar fi plăcut să fie o femeie în cadrul acestui minister.

„Mi-ar fi plăcut să fie o femeie, totuși”, a spus la începutul lunii ianuarie președintele PNL, Florin Cîțu, despre viitorul Ministru al Cercetării și Dezvoltării.

Reamintim faptul că Monica Anisie a fost în atenţia presei după ce a fost ministru al Educaţiei în Guvernul Orban. Aceasta a făcut o serie de gafe memorabile, dar a fost şi în centrul unui scandal pe tema achiziţiei de tablete.

„Reporter: I-ați luat în calcul și pe cei care nu au curent electric acasă, deci nu au cum să se conecteze cu tableta la la internet?

Monica Anisie (n.red. la acea dată ministrul Educației): Bineînțeles că s-au luat și astfel de măsuri încă din perioada în care am fost în situația de urgență. Cu toții am stat acasă și am desfășurat cursurile în sistem online. Acolo unde nu a existat această posibilitate unitatea de învățământ a asigurat materiale de lucru pentru copii, în așa fel încât să continue învățarea. Mai mult decât atât, Ministerul Educației a realizat în parteneriat cu Televiziunea Română programul „Teleșcoala”, prin care am continuat pregătirea elevilor pentru examenele naționale”, este doar una din gafele fostului ministru.

Astfel, după numirea lui Marcel Boloș în funcția de ministru al Digitalizării, lui Virgil Popescu i se retrag atribuțiile de interimar.

 

Adauga un comentariu