National

Marcel Vela promite dotarea cu pistoale Berreta de ultimă generaţie

Publicat: 29 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marcel Vela promite dotarea cu pistoale Berreta de ultimă generaţie
Marcel Vela promite dotarea cu pistoale Berreta de ultimă generaţie

Ministrul de Interne Marcel Vela promite Poliției Române dotarea cu pistoale Berreta de ultimă generaţie. Chiar dacă România se confurntă cu o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, iar criza economică afectează grav pe mulți români, Marcel Vela crea investiții în dotarea poliției.

„Astăzi (miercuri – n.r.) este un moment extrem de important. Din anii ’70, Poliţia din România foloseşte tehnică depăşită, tehnică pe care dumneavoastră ca oameni ai legii, care aplicaţi legea, care apăraţi cetăţenii, o folosiţi în condiţii improprii. Avem cazuri în care poliţişti s-au jertfit pentru ţară, poate de multe ori fiindcă nu au avut cu ce să se apere. Această tehnică nou pe care dumneavoastră astăzi aţi primit-o e un prim pas, un începu“, a precizat Marcel Vela.

Marcel Vela promite dotarea cu pistoale Berreta de ultimă generaţie: Sunt fabricate în România

Ministrul de Interne a susținut că poliţia va fi dotată cu pistoale noi, asamblate la Romarm.

„Toţi colegii dumneavostră de la ordine publică, poliţie rutieră, vor fi dotaţi cu armanente de ultimă generaţie. Acest armament, pistoalele Beretta sunt făcute în România. Nu le-am achiziţionat de la intermediari, de la furnizori, la preţuri exorbitante.

Am considerat că tot armamentul cu care se dotează Poliţia România să fie fabricat în România. Prețul de achiziție a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA și este unul foarte bun, mult sub prețul pieței, pistoalele fiind cumpărate direct de la producători, iar linia de fabricație este în curs de instalare la Romarm, deci în România. Pentru mine, pentru Guvernul României, este o prioritate profesionalizarea Poliției Române și protecția tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne, dar și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.”, le-a spus Marcel Vela polițiștilor.

Se va intra în normalitate

Ministrul de Interne consideră că astfel se va intra în normalitate, pentru că nu poţi lupta cu infractori, cu reţelele de crimă organizată sau cu cele de trafic de droguri ori de persoane, înarmat cu pistoale Carpaţi sau Makarov din anii ’70. Cele 25.000 de pistoale achiziționate de Inspectoratul General al Poliției Române urmează a fi distribuite până la finalul lunii august angajaților din teritoriu, după o reinstruire pe linia folosirii armamentului. În perioada imediat următoare, se va distribui primul lot de 5.000 de pistoale Beretta.

„Aşadar, atunci când există preocupare se pot găsi soluţii eficiente din punct de vedere financiar, economic şi în mod esenţial eficiente pentru a ne proteja camarazii. Dincolo de această dotare, de fapt eu aş numi-o normalizare. În sfârşit în Poliţia Română are loc o normalizare.

Avem numeroase cazuri în care poliţişti, fie de la Ordine Publică, fie de la Poliţia Rutieră, s-au jertfit pentru ţară, poate de multe ori şi pentru că nu au avut cu ce să se apere.

Nu este normal să te lupţi cu infractori, cu reţele de crimă organizată, cu reţele de trafic de droguri şi de persoane dotate la ultimul răcnet al tehnologiei, fie de motorizare, fie de înarmare, cu pistoale Carpaţi sau Makarov din anii ’70“, a mai spus Marcel Vela.

Infracționalitatea, mai periculoasă decât COVID-19

Ministrul de Interne crede că infracționalitatea este un virus mai puternic decât COVID-19 și atunci este normal să fie făcută această investiție acum. În decursul acestui an, au fost recepționate autospeciale noi, urmând ca, până la finalul anului, să se ajungă la peste 6.000 de autospeciale care vor fi distribuite structurilor din cadrul Poliției Române. De asemenea, și alte echipamente și mijloace tehnice pentru protecția polițiștilor, precum căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț, maieuri de protecție, 6.000 de body-camera vor intra în dotarea polițiștilor.

„Deci această normalizare era un lucru firesc, pentru că există un virus mai periculos decât COVID-ul – infracţionalitatea. Această dotare a poliţiei, cu autoturisme, cu autoutilitare, cu pistoale, cu veste antiglonţ, cu bastoane cu şocuri, cu camere de luat vederi, toate acestea sunt un mesaj şi un semnal pentru infractori.

Virusul infracţionalităţii trebuie distrus din temelie. Am spus la începutul mandatului meu – toleranţă zero faţă de infractori. Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, cu toţi cei care fac rău României, care pun în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor”, a menționat Marcel Vela.

Adauga un comentariu