International

Mare campion al Turciei, în lacrimi după cutremurele devastatoare de astăzi: „Vă rog, ajutați-ne!”

Publicat: 06 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mare campion al Turciei în lacrimi după cutremurele devastatoare de astăzi Vă rog ajutați-ne
Mare campion al Turciei, în lacrimi după cutremurele devastatoare de astăzi: „Vă rog, ajutați-ne!”

Turcia se confruntă cu cea mai mare calamitate naturală din ultimele opt decenii. Peste 1.000 de persoane și-au pierdut viața, iar altele încă sunt dispărute. În acest context, un mare campion al Turciei a făcut un apel disparat către populație

Un fotbalist turc, Volkan Demirel, a apărut în lacrimi, iar imaginile au ajuns virale în întreaga lume.

Volkan Demirel, în lacrimi

Mai mulți sportivi din Turcia sunt căutați de autorități, în urma cutremurului care a avut loc în urmă cu câteva ore. Până în acest moment au fost înregistrate peste 1.500 de victime. Foarte mulți oameni sunt blocați sub dărâmături și în aceste momente.

Ministrul turc al sportului, Mehmet Kasapoğlu, a anunțat că toate competițiile naționale au fost suspendate, imediat după producerea seismelor.

Volkan Demirel, antrenorul lui Hatay este unul dintre cei mai mari sportivi din Turcia. După ce mai mulți sportivi au fost răniți, acesta a transmis un mesaj în care cere ajutorul populației pentru a salva Turcia.

„Aici este numai suferință, au murit mulți oameni. Vă rog, ajutați-ne! Trimiteți salvări! Nu putem să-i găsim pe cei apropiați. Nu putem face prea multe singuri. Situația este foarte rea și nu doar la Hatay, ci peste tot în jur. Vă rog, ajutați-ne, pentru numele lui Dumnezeu”, a declarat Volkan Demirel, în lacrimi, în urmă cu puțin timp, potrivit presei internaționale.

Cutremur devastator în Turcia

Un cutremur major cu magnitudinea 7,4 a lovit luni centrul Turciei și nord-vestul Siriei, provocând moartea a sute de persoane. Multe clădiri s-au prăbușit în regiunea acoperită de zăpadă, forțele de salvare începând căutarea supraviețuitorilor prinși sub dărâmături.

Cutremurul, care a avut loc primele ore ale acestei dimineți de iarnă, a fost resimțit și în Cipru și Liban.

„Nu am mai simțit așa ceva în cei 40 de ani de când trăiesc.Am fost scuturat de cel puțin trei ori foarte puternic, parcă eram un bebeluș în pătuțul lui”, a declarat Erdem, un locuitor al orașului turc Gaziantep, aflat în apropierea epicentrului cutremurului.

Adauga un comentariu