Coronavirus

Marea Britanie ar putea intra în carantină pentru jumătate de an

Publicat: 21 sept. 2020
Turnul cu ceas Big Ben vazut din lateral
Ţărilor clasate pe lista ”portocalie” a Londrei - adică marea majoritate a destinaţiilor tursitice -, inclusiv UE şi Statele Unite, Regatul Unit le impune o carantină de cel puţin cinci zile şi teste costisitoare.

Situaţie extremă cauzată de pandemia de coronavirus. Marea Britanie ar putea intra în carantină pentru jumătate de an, în etape de câte 2 săptămâni.

Concret regiunile din nordul, nord-vestul și centrul Angliei, respectiv cele mai afectate de acestea, ar putea intra în etapa următoarelor măsuri ce se vor lua în contextul epidemiologic.

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat noile măsuri de protecție

Marea Britanie ar putea intra în carantină pentru jumătate de an, iar premierul britanic Boris Johnson a menționat faptul că în această săptămână, Regatul Unit se confruntă cu al doilea val de COVID-19. Potrivit acestuia Regatul Unit se află la doar șase săptămâni în urmă cu Franța și Spania, acolo unde numărul morților a crescut în mod semnificativ, în ultimele zile.

Pentru ținerea sub control a pandemiei de COVID-19, ar putea fi impuse noi restricții, pe o perioadă de 6 luni, iar carantina va fi instituită în etape de câte două săptămâni, după care se vor lua măsuri de relaxare.

Persoanele testate pozitiv cu noul coronavirus vor intra în autoizolare, prin obligație legală. Măsura se va aplica începând cu data de 28 septembrie

“Cel mai bun mod de a combate coronavirusul este că fiecare să respecte regulile şi ca persoanele riscând să transmită boala să se autoizoleze. Nimeni nu trebuie să subestimeze importanţa acestor măsuri, aceste noi reguli înseamnă că aveţi obligaţia legală să le aplicaţi, imediat ce sunteţi contaminaţi sau dacă NHS vă cere acest lucru”, a declarat prim-ministrul într-un comunicat.

Marea Britanie introduce reguli noi! Regatul Unit ar putea intra în carantină pentru jumătate de an

Boris Johnson, premierul britanic, a prezentat noile măsuri de restricție aplicate locuitorilor din regiunile din nordul, nord-vestul şi centrul Angliei, în contextul celui de-al doilea val de SARS-CoV-2 apărut în Regatul Unit.

Măsurile prezentate vizează obligaţia legală de autoizolare, cu începere de la 28 septembrie, pentru persoanele testate pozitiv sau cărora Naţional Health Service (NHS) le cere acest lucru.

Persoanele testate pozitiv trebuie să se izoleze 10 zile, conform cerințelor Regatului Unit. De asemenea, orice persoană care trăieşte cu o persoană testată pozitiv sau prezentă simptomele, trebuie să stea în carantină 14 zile.

Britanicii vor avea de achitat o amendă uriașă, dacă nu respectă carantina

În situția în care regulile nu sunt respectate, oamenii pot primi amenzi care pleacă de la 1.000 de lire (1.090 de euro) și pot ajunge până la 10.000 de lire în cazul în care sunt încălcate în mod repetat.

Sunt și vești bune. Dacă unele persoane nu au posibilitatea să lucreze de acasă în timpul carantinei lor și au venituri limitate, vor putea primi un ajutor forfetar de 500 de lire (545 euro). Acest lucru este introdus pentru a stimula respectarea măsurilor.

Cu aproape 42.000 de decese înregistrate și cu o creștere rapidă a numărului de noi cazuri de la sfârşitul vacanţei, Regatul Unit este cea mai lovită ţară europeană de pandemia în curs.

În timp ce mai mulţi deputaţi conservatori se arată critici faţă de măsurile deja luate de către premierul britanic în această săptămână, Boris Johnson şi-a exprimat reticenţa să impună o nouă izolare totală a ţării.
Adauga un comentariu