National

Marea Britanie oferă două teste coronavirus gratuite în fiecare săptămână tuturor cetăţenilor

Publicat: 05 apr. 2021
o femeie introduce un băț în nas pentru a se testa COVID-19
Marea Britanie va oferi două teste COVID-19 gratuite în fiecare săptămână tuturor cetățenilor din Regat

Toată lumea din Anglia trebuie să aibă acces la două teste rapide de coronavirus săptămânale de vineri, în cadrul unei extinderi a programului de testare al guvernului. Kituri de testare, care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute, vor fi disponibile gratuit la locurile de testare, farmacii și prin poștă.

Testele sunt deja oferite copiilor școlari și familiilor acestora plus celor care trebuie să plece de acasă pentru muncă. Secretarul pentru sănătate a spus că ar ajuta la eliminarea oricăror focare pe măsură ce blocarea se ușurează. Dar criticii programului spun că riscă să devină o risipă de bani „scandaloasă”.

Marea Britanie începe să iasă din lockdown

Boris Johnson urmează să se întâlnească cu cabinetul pentru a semna următoarea etapă de ieşire din lockdown prin redeschiderea magazinelor neesențiale, iar puburile și restaurantele vor începe să servească în aer liber începând cu 12 aprilie.

Mai târziu, premierul va ține un briefing pe Downing Street, unde se așteaptă să prezinte planurile pentru pașapoartele coronavirus pentru a permite evenimentelor de audiență în masă să aibă loc în lunile următoare și să confirme că va fi introdus un sistem de reluarea călătoriilor internaționale pentru turism . De altfel, Marea Britanie impusese carantină pentru oamenii care veneau din 33 de state. Acest lucru a fost făcut din februarie 2021 ca urmare a valului de COVID-19 cu care s-a confruntat statul proaspăt ieșit din Uniunea Europeană.

Johnson a salutat planul de a oferi tuturor testelor începând cu 9 aprilie, spunând:
„Pe măsură ce continuăm să facem progrese în ceea ce privește programul nostru de vaccinare și cu foaia noastră de parcurs ușurând cu atenție restricțiile în curs, testarea rapidă regulată este și mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite „.

Testele rapide se adresează celor fără simptome Covid și pot fi luate acasă.

Guvernul a introdus testarea în masă pentru copiii și personalul din liceu la începutul acestui an, în cadrul planurilor de redeschidere a cursurilor în Anglia până în martie. În februarie, schemă a fost extinsă pentru familiile tuturor copiilor de vârstă școlară și universitară din Anglia.

Kituri au fost oferite și celor care nu pot lucra de acasă în pandemie, astfel încât să poată fi testați de două ori pe săptămână.

Începând cu 9 aprilie, kiturile vor fi disponibile prin:

Site-uri de testare comunitare operate de autoritățile locale

Colectarea de pe un site de testare PCR din apropiere în anumite ferestre de timp

Programe de testare existente la locul de muncă

Un serviciu de comandă online la domiciliu cu truse livrate apoi prin poștă

Farmaciile locale participante unde se poate colecta o cutie de 7 teste pentru a fi utilizate de două ori pe săptămână acasă

Oricine testează pozitiv folosind un test de flux lateral va fi de așteptat să se autoizoleze împreună cu gospodăria sa. Apoi pot comanda un al doilea test PCR Covid, utilizat în mod obișnuit pentru cazurile simptomatice, care va fi trimis la un laborator pentru analiză.

Dacă testul de confirmare revine negativ, perioada lor de carantină este considerată imediată și pot relua viața normală.
Adauga un comentariu